27 / 04 / 2024

Ankara 19 Mayıs Stadı'nın zemini suni çim olmalı!

Ankara 19 Mayıs Stadı'nın zemini suni çim olmalı!

Ankara Gücü Başkanı ve bazı futbolculara 19 Mayıs Stadı'nın zeminine ne tür çim istedikleri soruldu



ANKARA 19 Mayıs Stadı zemininin futbol oynanamaz hale gelmesiyle Yenikent'e kaçan A.Gücü ve G.Birliği, "Suni çim mi, bu haliyle doğal çimli 19 Mayıs mı" sorusu karşısında suni çimi tercih ettiler. Geçen sezon suni çim olduğu için tartışılan ama şimdiki doğal görüntüsüyle futbol oynamaya elverişsiz bir hale gelen 19 Mayıs'ta 20 Aralık'tan beri maç yapmayan G.Birliği şikayetin boyutunu abartmazken, A.Gücü ise isyan etti. İşte iki kulüp tarafından da arkadaşımız Lütfü Özel'e yapılan açıklamalar:

AHMET GÖKÇEK A.GÜCÜ BAŞKANI: Doğru olanı, doğal çimdir. Futbol doğal çimde güzeldir. Suni çim oyun açısından da izlenme açısında da aynı keyfi vermez. Ancak 19 Mayıs Stadı'nı şu halinde futbol oynamak da imkansız. Oynanabilir duruma getirilmesi gerekir.

AVNİ KAVLAK A.Gücü Yöneticisi: Futbol doğal çimde oynanır. Ancak 19 Mayıs'ın bu hali çok kötü. Sakatlanma riskini fazlalaştıran bir durum. 19 Mayıs Stadı gelecek sezon yıkılmayıp, onarımla devam edecekse, zeminin bugünkü sıkıntılara yol açmayacak teknolojide yapılması gerekir.

SERKAN KIRINTILI A.GÜCÜ KALECİSİ: 19 Mayıs Stadı'nı şu koşullarıyla değerlendirirsek kesinlikle suni çimi tercih ederim. Hele bir kaleci için çok büyük bir sıkıntı yaratıyor. Bütün takım arkadaşlarım da aynı düşünceye sahipler.

ADEM KOÇAK A.GÜCÜ FUTBOLCUSU: Kesinlikle suni çim. Topa vurduğunda nereye gittiğini biliyorsun hiç olmazsa, bir de sahayı düşünmeyelim diyorduk. Onu da düşünmek zorunda kaldık.

ENİS SAFİ: (19 Mayıs'tan Sorumlu G.Birliği yöneticisi) Kişisel görüşüm suni çimden yana. Ama bizim futbolcular, teknik heyet ve doktorumuz aksi görüşte. O zaman onların dediği olur.

İLHAN EKER G.BİRLİĞİ FUTBOLCUSU: Ben suni çimde oluşan sakatlıktan çok çektim. Geçen sezon bizim takımda 23 sakatlık oldu. Bazı arkadaşlarımız 2-3 kere sakatlandı. O yüzden çamur içinde de olsa ben doğal çimden yanayım.

KEREM ŞERAS G.BİRLİĞİ FUTBOLCUSU: Suni çim yoruyordu. Karda yağmurda avantajlı ancak normal sezonda hareketleri kısıtlıyor. Tendon ağrısından çok çektik. Ben doğal çimden yanayım.
Lütüfü Özel/Vatan


Geri Dön