29 / 03 / 2024

Ankara AKM-Kızılay metro hattı hangi duraklardan geçecek?

Ankara AKM-Kızılay metro hattı hangi duraklardan geçecek?

Ankara Keçiören - Atatürk Kültür Merkezi metro hattı, AKM istasyonu sonrasında Gar üzerinden Kızılay'a uzatılacak. 3 duraktan meydana gelecek yeni metro hattı 3,3 kilometre uzunluğunda olacak...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ankara'ya yeni metro hattı yapacak. Söz konusu metro hattı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Kızılay arasında hizmet verecek.


3 istasyondan meydana gelecek yeni metro hattı kapsamında istasyonlar sırasıyla Atatürk Kültür Merkezi - Gar - Kızılay olacak. Metro hattı toplam 3,3 kilometreden meydana gelecek. 


Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi hattının AKM İstasyonundan sonra Gar üzerinden Kızılay’a uzatılması planlanıyor. Proje, Gar istasyonunda YHT ile, Adliye istasyonunda ise belediyece planlanan raylı sistem, teleferik ve otobüs ana aktarma istasyonu ile Kızılay istasyonunda ise Çayyolu ve Batıkent metro istasyonları ile entegrasyon sağlayacak.


Bakanlığın Atatürk Kültür Merkezi - Keçiören hattındaki çalışmaları sürüyor. AKM-Gar-Kızılay ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Başkent’te yapımını üstleneceği dördüncü proje olacak.


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön