27 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'daki kentsel dönüşüm model oldu!

Ankara Altındağ'daki kentsel dönüşüm model oldu!

Altındağ bir çöküntü alanının nasıl ıslah edileceği konusundaki çalışmaları ile bazı kentlere model oldu. Altındağ Belediyesi, ilçedeki gecekonduların yerine yapılacak yeni konutlar için müteahhitlerden alınan 20 bin liralık hizmet bedelinden feragat etti



20 bin lirayı almıyor

Altındağ'da Ulubey, Önder, Hacılar, Doğantepe, Başpınar ve Feridun çelik mahallelerinde modern ve sağlıklı yapılaşmanın önünü açmak isteyen belediye, müteahhitlere önemli bir kolaylık sağladı. Belediye Meclisi'nden geçen karara göre bu mahallelerde konut yapacak müteahhitlerden belediye hizmet bedelleri alınmayacak. Böylece inşaat yapan müteahhit veya vatandaş 20 bin TL'ye varan inşaat ücretlerinden muaf tutulacak.

Fedakarlık yaptık

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belediyeler açısından bu ücretlerin önemli gelir kaynakları olduğunu belirterek 'Ancak belediye olarak biz böyle bir fedakarlık yapıyoruz. Yeter ki bu mahallelerde gecekonduların yerini modern yaşam alanları alsın. Müteahhitlerin parsel başına yaklaşık 20 bin liralık kazancı olacak' diye konuştu.

Bir yıl sürecek

Ankara Altındağ'da gerçekleşmekte olan dönüşüm, pek çok kente model olmuş, son olarak  İzmir  Konak'a da taşınması gündeme gelmişti. Altındağ'ın pek çok mahallesinde gecekonduların yerini modern apartmanların almasına rağmen bazı bölgelerde yapılaşma istenen düzeyde gerçekleşmedi. Bu nedenle 6 mahallede imar planına uygun yapılaşmanın hızlanması için müteahhitlere kolaylık sağlandı. Belediye Başkanı Tiryaki, bu uygulamanın bir yıl süreyle devam edeceğini açıkladı.
Bugün/Selma şženol


Geri Dön