28 / 03 / 2024

Ankara-Ankara Projesi Tüketici Dava bildirisi yayınladı!

Ankara-Ankara Projesi Tüketici Dava bildirisi yayınladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray Ankara-Ankara Projesi Tüketici Dava bildirisi yayınladı.



Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada  Yapı Kredi Koray Ankara-Ankara Projesi Tüketici Dava bildirisi yayınladı.

 

Kap Açıklaması:

Ankara-Ankara projesiyle ilgili Sn. Sibel Dumanlı (A blok, 41 no'lu daire sahibi) tarafından, T.C.  Ankara  4. Tüketici Mahkemesi'nde Şirketimize karşı 2011/464 esas sayılı dosya üzerinden açılmış tüketici davası ile ilgili olarak; 21.11.2014 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması ile söz konusu davada Ankara 7. Tüketici Mahkemesi'nin 2011/516 esas sayılı dosyasının Yargıtay'dan dönüşünün beklenmesine karar verildiği ve 01.10.2015 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması ile de Şirketimize karşı açılmış olan söz konusu davanın 30.09.2015 tarihli duruşmasında, yargılamaya devam edildiği ve bir sonraki duruşmanın 15.04.2016 tarihinde yapılmasına karar verildiği bilgisi duyurulmuştu. 15.04.2015 tarihli Özel Durum Açıklaması ile söz konusu davanın aynı gün görülen duruşmasında, Ankara 4. Tüketici Mahkemesi'nin, davacıya celsede aldığı dilekçeyi inceleyip beyanda bulunmak üzere ve taraflara 4. Hukuk Dairesi'nin 2005/920 sayılı karar ile 01.02.2016 tarihli Yargıtay kararını inceleyip beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar verdiği ve davanın bir sonraki duruşma tarihini 07.10.2016 olarak belirlediği açıklanmıştı.

 

07.10.2016 tarihli Özel Durum Açıklaması ile de davanın aynı gün görülen duruşmasında; Ankara 4. Tüketici Mahkemesi'nin, husumet itirazımızın reddine, davanın kismen kabul kismen reddi ile, taraflar arasındaki gayrimenkul satış sözleşmesinin feshine, satışa konu dairenin rayiç değer olarak taleple bağlı kalınarak 400.000-TL nin Şirketimiz'den alınarak Sn. Sibel Dumanlı'ya verilmesine, Sn. Sibel Dumanlı'nın fazlaya ilişkin haklarının saklı tutulmasına, maddi tazminat taleplerinin kismen kabulüne, tadilat tapu harcı ve ASKİ abonelik bedellerine ilişkin taleplerinin kabulüne, 26.044,0-TL'nin dava tarihinden itibaren işleyecek değişen oranlarda avans faizi ile birlikte Şirketimiz'den alınarak Sn. Sibel Dumanlı'ya verilmesine, iadeye konu bedel ile tüketim işlemine konu ayıpsız konuta eş değerli konutun rayiç değeri arasındaki 21.956,00-TL'lik fark bedeline ilişkin talebinin reddine, 2000-TL munzam zarara ilişkin talebin dava koşulu gerçekleşmediğinden (zararın bu kararın infazı sonrasında oluşacağı düşünüldüğünden) reddine, manevi tazminat talebinin reddine, feshine karar verilen gayrimenkul sözleşmesi sonucunda Sn. Sibel Dumanlı adına tapuya kaydedilen Çankaya Tapu Sicil Müdürlüğü Lodumlu Mahallesi 16140 ada 3 parselde Sn. Sibel Dumanlı adına kayıtlı 153/28456 paylı A Blok 11. Kat 41 no.lu dairenin tapu kaydının (satışa konu dairenin rayiç değer olarak taleple bağlı kalınarak 400.000-TL nin Şirketimizden alınarak Sn. Sibel Dumanlı'ya verilmesi hükmünün infazı anında) iptali ile taşınmazın Şirketimiz adına kayıt ve tesciline, bahsi geçen taşınmazın satış ve devrinin teminatsız olarak karar kesinleşene kadar ihtiyati tedbiren durdurulmasına, tedbir kararının Tapu Sicil Müdürlüğü'ne bildirilmesine, hükmedilen 400.000-TL miktara Şirketimize tapu devri yapıldığı tarihten itibaren değişen oranlarda avans faizi uygulanmasına karar verdiği açıklanmış; karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Bölge Adliye Mahkemesine istinaf yoluna başvurulmasının mümkün olduğu ve yargı sürecinin devam ettiği duyurulmuştu. 

 

21.02.2017 tarihli Özel Durum Açıklaması ile; söz konusu davaya ilişkin gerekçeli kararın 06.02.2017 tarihinde tarafımıza ulaşması sonrası, Şirket tarafından Ankara Bölge Adliye Mahkemesi İlgili Hukuk Dairesi'ne sunulmak üzere hazırlanan istinaf dilekçesinin, Ankara 4. Tüketici Mahkemesi Hakimliği'ne verildiği açıklanmış ve  24.02.2017 tarihli Özel Durum Açıklaması ile de Sn. Sibel Dumanlı tarafından sunulan istinaf dilekçesinin 23.02.2017 tarihinde Şirket'e tebliğ edilmiş olduğu, Şirket'in söz konusu dilekçeye cevap vermesi için iki haftalık yasal süresinin bulunduğu açıklanmış ve ayrıca, ihbar olunan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından istinaf yoluna başvurulmuşsa da, bu başvurunun ihbar olunan sıfatıyla istinaf yoluna başvurulamayacağı gerekçesiyle reddedildiğine ilişkin kararın da 23.2.2017 tarihinde Şirket'e tebliğ edildiği duyurulmuştu. 

 

En son 13.06.2017  tarihli Özel Durum Açıklaması ile  T.C. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi'nin istinaf incelemesi sonucunda, Şirket'in istinaf nedenleri doğrultusunda, davanın kabulü yönündeki kararı kaldırarak davanın reddine karar verdiği, söz konusu istinaf incelemesinin de Şirket'in lehine sonuçlanmış olduğu ve ilgili Hukuk Dairesi'nin aldığı bu karara tebliğinden itibaren bir ay içinde Yargıtay temyiz yolunun açık bulunduğu hususu açıklanmıştır.

 

Sibel Dumanlı tarafından Bölge Adliye  Mahkemesi kararına karşı temyiz yoluna başvurulmuş olup, ilgili dilekçenin 18.07.2017 tarihinde tebliğ edildiği Şirketimizce öğrenilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.


Geri Dön