28 / 03 / 2024

Ankara Arena en geç 15 Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Arena en geç 15 Mayıs'ta tamamlanacak!

Basketbol Federasyonu Başkan Danışmanı Resul Yolcu, "Ankara Arena, en geç 15 Mayıs'ta tamamlanmış olacak" dedi



Türkiye'de organize edilecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nda  Ankara  ayağının maçlarına evsahipliği yapacak Ankara Arena'da çalışmalarda sona doğru yaklaşıldı.

Basketbol Federasyonu Başkan Danışmanı Resul Yolcu, çalışmalarla ilgili olarak AA muhabirine inşaat alanında yaptığı açıklamada, Ankara Arena'da kaba inşaatın bitmesinin ardından, ince çalışmalara da hız verildiğini belirterek, "Ankara Arena, en geç 15 Mayıs'ta tamamlanmış olacak" dedi.

Salonun içindeki koltukların montajına başlandığını ve montaj işlemlerinin nisan ayının son haftasında bitirilmesinin planlandığını ifade eden Yolcu, şöyle konuştu:
"Teleskopik tribünlerin imalatı devam ederken, salondaki koltuk montajı da başladı. Çalışmalar sadece bina içiyle sınırlı değil. Çevre düzenlemesi de son hızıyla sürüyor. Salon çevresi rogar bağlantıları tamamlandı, yangın altyapı ve borulama işlemlerine ise devam ediliyor. Teleskopik tribün, oyun sahası parke, sabit parke, ısınma salonu parke imalatlarının, sayı tabelası (scoreboard) işlerinin, soyunma odaları dolaplarının ve bankoların montajları da nisan ayı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. İnşaatın mekanik çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Ankara Arena'nın saha aydınlatmalarının montajı da tamamlandı. Otopark ile ilgili olarak da önemli mesafeler kat edildi ve tamamlanma noktasına geldi."

-TEST ORGANİZASYONLARI BAŞLIYOR-
Başkan danışmanı Resul Yolcu, salonun tamamlanmasının ardından haziran ayında ulusal ve uluslararası test organizasyonlarına da başlayacaklarını kaydetti.

Salonun açılışını büyük bir olasılıkla Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası ile yapacaklarını vurgulayan Yolcu, "Program henüz tam olarak netleşmedi. Ancak düzenlemeyi düşündüğümüz organizasyonlar var. Bunların ilki, Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası olacak. Haziran ayının ortasında ise Turgut Atakol Uluslararası Basketbol Turnuvası düzenlemeyi planlıyoruz. 21-23 Ağustos tarihleri arasında ise Arjantin, Kanada, Lübnan ve Türkiye'nin mücadele edeceği Efes Cup'ı Ankara Arena'da yapacağız" diye konuştu.

-SALON BÜYÜK BEĞENİ KAZANIYOR-
Ankara Arena'nın, henüz bitmemesine karşın gören herkesin büyük beğenisini kazandığını ifade eden Resul Yolcu, "Ankara Arena inşaatı tamamlandıktan sonra, hem Ankara hem de Türk basketboluna çok önemli bir salon kazandırmış olacağız. Bütün detayları düşünüyor ve en ince ayrıntıyı bile gündemimize alıyoruz" dedi.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nı büyük bir başarıyla tamamlayacaklarına olan inancını da dile getiren Yolcu, "Böylesine büyük ve önemli bir organizasyonu, Türkiye'ye yakışır şekilde düzenleyecek ve yine aynı başarıyla tamamlayacağız. Geniş ve başarılı bir ekibimiz var. Bu ekip, elinden gelinin en fazlasını ortaya koyarak, şampiyona süresince hiçbir sıkıntı yaşanmaması için çabalıyor. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yer alacak ülkelerin yanı sıra, şampiyonayı takip eden taraflı tarafsız herkesin Türkiye'den memnun ayrılması adına tüm emeğimizi ortaya koyacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
AA

Basında yer alan diğer haberler:

Ankara Arena hazır gibi
2010 Dünya Şampiyonasında Milli Takımımız'ın C Grubu'nda oynayacağı maçlara ev sahipliği yapacak olan ve kaba inşaatı tamamıyla biten Ankara Arena'da koltukların montajına başlandı. Montaj işlemlerinin 27 Nisan'da bitirilmesinin planlandığı, teleskopik tribünlerin montajının da 28 Nisan'da gerçekleştirileceği belirtildi. Salonun internet bağlantısını sağlayacak olan fiberoptik data bağlantıların da kısa süre içinde tamamlanacağı öğrenildi.
Habertürk


Geri Dön