07 / 05 / 2024

Ankara Arena'da çatının kapatılmasında sona yaklaşıldı

Ankara Arena'da çatının kapatılmasında sona yaklaşıldı

Ankara Arena spor kompleksinin şampiyonaya yetiştirilmesi için çalışmalar devam ediyor



2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'nin de bulunduğu (C) Grubu maçlarına ev sahipliği yapacak  Ankara  Arena'da çatının kapatılması işlemlerinde sona yaklaşıldı.

28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın Ankara'daki grup maçlarına ev sahipliği yapacak Ankara Arena'da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği, çatının kapatılma işlemlerinde de sona yaklaşıldığı bildirildi.

Toplam 16 bin metrekarelik çatının konstrüksiyon montajının şu an itibariyle yüzde 70'inin tamamlandığı, çatının üzerine monte edilecek olan altı ana aksın dördünün de yerleştirildiği, Arena'nın içindeki seramik döşeme
işlerinin devam ettiği kaydedildi. Seramik döşemenin yüzde 80'i tamamlanırken, yine salon içerisinde kullanılacak mermerlerin de döşenme işlemlerine en kısa sürede başlanacağı ifade edildi. Salonun dış cephesinde kullanılacak camların montajına ise gelecek hafta başlanacak.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'nin de aralarında bulunduğu C Grubu maçlarına ev sahipliği yapacak olan Ankara Arena'da, Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahili mücadele edecek.

Basketbolun yanı sıra voleybol, tenis, buz hokeyi ve boks gibi birçok spor müsabakasına da ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlanan Ankara Arena, tamamlandığı zaman Türkiye'nin en modern kapalı spor salonlarından biri olacak.
AA

 


Geri Dön