28 / 03 / 2024

Ankara Beypazarı'nda imar planı değişikliğine ret!

Ankara Beypazarı'nda imar planı değişikliğine ret!

Ankara Beypazarı Ayvaşık Mahallesi’ndeki 6.57 hektarlık alandaki imar planı değişikliği Meclis'te reddedildi.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen Beypazarı’nda kamu kullanımındaki 6.57 hektarlık arazinin konut, konut+ticaret alanı olarak kullanımını öneren imar planı değişikliği ‘yeşil dokunun yok edileceği’ nedeniyle reddedildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Meclis aralık ayı toplantısında, Beypazarı Belediyesi’nin Beypazarı Ayvaşık Mahallesi’nde Orman Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi mülkiyetindeki 6.57 hektarlık alana ilişkin 1/1000 ve 1/5000’lik imar planı değişikliği teklifi karar bağlandı. Teklifte, Orman İşletme Binası kullanımında kalan 0.50 emsalli alan 1.20 emsal ile gelişme konut alanı ve ticaret+konut alanı olarak yer aldı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda teklif uygun görülmeyerek ‘ret’ kararı verildi.

Uydu fotoğraflarında alanın büyük bir kısmının ağaçlandırıldığı belirtilen İmar Komisyonu Raporu’nda ‘Ağaçların yetişkin olduğu, planın bu şekliyle onayı halinde yeşil dokunun yok edileceği, yüksek inşaat yoğunluğu ve ilave nüfus getireceği, gelecek nüfus ihtiyacını karşılayacak sosyal, teknik altyapı alanlarının ayrılmadığına dikkat edildi.

Plan değişikliğinin uygun olmayacağının ifade edildiği raporda, mevcut plandaki yapılaşma koşullarının korunarak tamamının Resmi Kurum Alanı olarak değiştirilmesi, gerekli plan notu değişikliği ile mevcut ağaç dokusunu koruyacak şekilde karara bağlanmasının uygun olacağı’ kararlaştırıldı. Meclis, plan değişikliğini oy birliğiyle reddetti.


Geri Dön