29 / 03 / 2024

Ankara Bulvarı 13 saat sonra ulaşıma açıldı!

Ankara Bulvarı 13 saat sonra ulaşıma açıldı!

Başkentte sürücülerin büyük tepki gösterdiği Ankara Bulvarı’nın ulaşıma kapatılması, mahkemeden döndü. Gece yarısı kapatılan yol, 13 saat sonra nöbetçi mahkemenin kararıyla ulaşıma açıldı.



Başkentte, Eskişehir ve İstanbul yollarını birbirine bağlayan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da bağlantı yollarını kapsayan  Ankara  Bulvarı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararı doğrultusunda önceki gece 03.00’te ulaşıma kapandı.


Yolun ve bağlantı yollarının ulaşıma kapanması büyük tartışmalara ve tepkilere yol açarken, belediye yolun kapanmasından Atatürk Orman Çiftliği arazisine ilişkin imar planlarının iptali için dava açan ve mahkemece haklı bulunan meslek odalarını sorumlu gösterdi.


Meslek odaları ise mahkeme kararının uygulanmasını önlemek için belediyenin kötü niyetli davrandığını öne sürdü. Gece saat 03.00’te trafiğe kapatılan yol, 13 saat sonra belediyenin kararının yürütmesinin mahkeme tarafından durdurulması üzerine trafiğe açıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek,  “Nöbetçi mahkeme durdurma kararı verdiği anda yolu açarız. Eğer olumsuz sonuç alırsak, talimatını verdim ve 1 ay içerisinde ufak tefek değişikliklerle yeni plan hazırlayacağız” dedi. Gökçek’in açıklamasından birkaç saat, yolun kapatılmasından 13 saat sonra nöbetçi mahkemenin, Belediye Meclisi’nin aldığı yol kapatma kararının yürütmesini durdurmasıyla yol trafiğe açıldı.


‘Arzu ettiğimiz buydu’


Gökçek, mahkemenin kararından sonra yaptığı açıklamada, “Bizim de arzu ettiğimiz buydu. Bu suretle Ankara Bulvarı’nın açılması gerekiyordu. Biz bir saniye bile geciktirmeden buradan arkadaşlara ‘Yolları açın’ dedik. Şu an itibarıyla yollarımız açıldı. Ankara’ya geçmiş olsun diyorum. Umarım ki bundan sonra Mimarlar Odası olsun diğer odalar olsun böyle lüzumsuz gayretler içinde bulunup Ankara’yı mağdur edecek kararlar alınması için dava açmazlar” diye konuştu.


Yeni Akit


Geri Dön