29 / 03 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni imar yönetmeliği hazırlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni imar yönetmeliği hazırlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın çıkardığı yönetmelik sonrası iptal olan Tip İmar Yönetmeliği' nin yenisini hazırlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni imar yönetmeliği hazırlıyor...



Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç başkanlığında ilgili bürokratların katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkan Vekili H. Bekir Üniivar, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ömer Faruk Erciyes, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü yetkilileri, Belediyeler Birliği temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri bürokratları katıldı. 


Altınpark Belediye Evi'nde düzenlenen toplantıyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan Tip İmar Yönetmeliği ile  Ankara  Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği'nin iptal olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir yönetmelik hazırlandığını ve bu yönetmelik üzerinde çalışıldığını söyledi. 


Yeni hazırlanan yönetmeliğin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan Tip İmar Yönetmeliği'ne uygun olarak hazırlanmaya çalışıldığını belirten Yunus Aluç, "İlçe belediye teknik başkan yardımcıları, imar müdürleriyle daha önce toplantı yapmıştık. En son hazırladığımız metni, ilgili kurumlara resmi yazı ve mail ortamında göndermiştik. 


Onlar da incelediler. Şimdi burada son rötuşları yapıyoruz. Bu düzeltmeler bittikten sonra bunu Şubat ayı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karara bağlayarak Bakanlığa göndereceğiz. Zaten böyle bir yasal zorunluluğumuz var bunu yapmak mecburiyetindeyiz." dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan Tip İmar Yönetmeliği ile Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği arasında bazı sıkıntılar olduğuna değinen Yunus Aluç, "Bakanlığın çıkarmış olduğu yönetmelikle, bizim eski yönetmeliğimiz arasında uygulamada ve pratikte ciddi noksanlıklar var. Bunlara bir çözüm aramaya çalışıyoruz. Biz bu teknik çalışmayı en üst düzeyde tamamladık. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katılacak 9 ilçe ve mahalle statüsü kazanan köylerin ihtiyaçlarına yönelik olarak da hükümler ilave edildi. Şimdi arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Düzeltmeler tam sağlıklı olarak yapılsın diye bu istişare toplantısını yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Meclis kararı alındıktan sonra bakanlığa resmi olarak göndereceğiz." diye konuştu.


Ankara İlke Gazetesi


Geri Dön