28 / 03 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çocuk Koruma Evi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çocuk Koruma Evi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, korunmaya muhtaç çocuklar için “Çocuk Koruma Evi” açacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Ankara ve yurt içinde bulunan tarihi ve turistik yerlere ücretsiz geziler düzenleyecek.




Ankaralı çocuklara verdiği eğitimden, çeşit çeşit yardıma kadar yüzlerce desteğiyle örnek olan Büyükşehir Belediyesi, korunmaya muhtaç çocuklar için “Çocuk Koruma Evi” açacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca,  Ankara  ve yurt içinde bulunan tarihi ve turistik yerlere ücretsiz geziler düzenleyecek. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ali İhsan Ölmez başkanlığında yaptığı toplantıya Belediye Encümeni ve Belediye Meclisi İhtisas Komisyonlarına üye seçimi ile başladı.


-BÜYÜKŞEHİR’DEN KÜLTÜR HİZMETİ 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “olur”u ile Meclis’e gelen, “Ankara’da ve yurt içinde tarihi, turistik ve kültürel değeri olan yerler ile rekreasyon alanlarına, parklar, müzeler vb. yerlere” ücretsiz geziler düzenlenmesine ilişkin Başkanlık Yazısı, üyelerin oy birliği ile kabul edildi. 

Alınan karar kapsamında; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar, sendikalar, odalar, meslek kuruluşları, kooperatif birlikleri, gönüllü kuruluşlar, muhtarlıklar, spor kulüpleri, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çocuk Kulübü, Gençlik Merkezi, Hanımlar Lokali, Aile Yaşam Merkezi, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi, İlköğretim-Ortaöğretim-Lise ve Yüksek Öğretim Kurumlarına, idarenin uygun gördüğü talepleri doğrultusunda ücretsiz geziler düzenlenecek.


-KORUNMASIZ ÇOCUKLARA YUVA 

Gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel projelerle başta yaşıtlarına göre dezavantajlı durumda olan çocuklar olmak üzere her zaman yardıma ihtiyacı olanların yanında yer alan Büyükşehir Belediyesi, korunmaya ihtiyacı olan çocuklara ilişkin de çok önemli bir karar aldı. 

Belediye Meclisi’ne “Başkanlık Yazısı” ile gelen öneri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin Yenimahalle İlçesi İlk yerleşim Mahallesi’nde Çocuk Koruma Evi açması oy birliği ile kabul edildi.

Meclis’te ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 1 adet aracın Türkiye Gaziler Vakfı’na verilmesi oy birliği ile kabul edildi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön