23 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden okullara malzeme desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden okullara malzeme desteği!

Okulların çimento, boya gibi inşaat malzemesi taleplerini yerine getiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, dersliklerin boyanması, bahçe düzenlemesi gibi teknik desteklerinin yanı sıra okul bahçelerine geleneksel çocuk oyunları çizerek destek de sağlıyor




Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki okullara desteğini sürdürüyor. Her yıl okulların çimento, boya gibi inşaat malzemesi taleplerini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, dersliklerin boyanması, bahçe düzenlemesi gibi teknik desteklerinin yanı sıra okul bahçelerine geleneksel çocuk oyunları çizerek destek de sağlıyor.

Başkan Melih Gökçek’in  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildiği 1994 yılından beri eğitim kurumlarına başta bahçe düzenlemesi, yeşil alan takviyesi ve malzeme olmak üzere destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında Ankara Valiliği ile işbirliği kapsamında uygulanmaya başlanan “Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi” kapsamında okullarla işbirliği çalışmalarına devam ediyor.

Pek çok eğitim kurumunun bahçesine asfalt döken, okul bahçelerine ve spor salonlarına basketbol potaları, voleybol alanları, kale direkleri yerleştiren, geleneksel çocuk oyun alanları çizen Büyükşehir Belediyesi, okul bahçelerine de ağaç dikerek çevre düzenlemesi yapıyor.


-373 BİN LİRALIK MALZEME DESTEĞİ

2015 yılının ilk 8 ayında okullara toplam 373 bin TL değerinde çimento, beton, tretuar, kilit parke, bordür, kum gibi malzeme desteği sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da okullardan gelen talepler doğrultusunda okulların dersliklerinin boyanmasında işçi desteği veya elektrik işlerinde teknik destek sağlıyor.


-OKUL BAHÇELERİ DAHA YEŞİL VE DAHA DÜZENLİ OLUYOR

Büyükşehir Belediyesi, eğitim öğretim dönemi boyunca öğrencilerin ders saatleri dışında vakit geçirdiği bahçelerin daha temiz ve daha yeşil olması için yürüttüğü çalışmalarına her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor.

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yürütülen okul bahçesi düzenleme çalışmalarında, çöp ve kuru yaprak toplama çalışmaları, kuruyan ağaç dallarının budanması, ağaç sulama ağızlarının oluşturulması, mevsimlik çiçek dikimi, ağaç takviyesi ve mevsimine göre budama çalışmalarına kadar birçok hizmet sunulmaya devam ediliyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri tarafından, 2015 yılının 8 aylık döneminde 44 okul bahçesi düzenlemesi yapılırken, bu alanlara 1868 adet ağaç ve çalı grubu dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca 1420 adet de çiçek ve 125 adet sarmaşık dikimi yapıldı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön