19 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 bütçesi 14 milyar TL!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 bütçesi 14 milyar TL!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’nün toplam 14 milyar TL’lik 2019 bütçeleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı. 



Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ASKİ ve EGO genel müdürlükleri dahil 2019 bütçesi 14 milyar TL olarak onaylandı. Meclis’ten geçen  Ankara  Büyükşehir Belediyesi, bu bütçe ile 7 bakanlığı geride bıraktı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Pazartesi günü Meclis İkinci Başkanvekili Nail Çimen Başkanlığı’nda gerçekleşen Meclis toplantısındaki bütçe görüşmesinde CHP Grubu bütçenin bazı kalemlerine ret oyu verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 bütçesi 8 milyar 800 milyon TL, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 3 milyar 800 milyon TL, EGO Genel Müdürlüğü’nün ki ise 1 milyar 400 milyon TL olarak açıklandı.

Büyükşehir, ASKİ ve EGO’nun 14 milyar TL’lik bütçesi, İçişleri, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik ile Ticaret bakanlıklarının 2019 bütçelerini de geçti.

Meclis’te CHP Grubu Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın bütçe görüşmelere katılmaması eleştirildi. CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, “Böyle önemli bir konuda belediye başkanının burada olmasını isterdik” dedi.  Oturumu yöneten Nail Çimen ise “Bizi yeterli bulmuyor musunuz?” cevabını verdi. 


Geri Dön