18 / 04 / 2024

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.



Bir dönemin sembolü, aynı zamanda sonu olan, eski Başkan Melih Gökçek'le özdeşleşmiş, "sembol" yatırımlardan Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin malı. Ankapark'ın bundan sonra ne olacağına Ankara halkı karar verecek. Birçok proje önerisi bulunuyor. Bunların içinde en dikkat çekeni, dev bir film platosuna dönüştürülmesi ve böylelikle Ankara'ya önemli gelir katması.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre Ankapark'la ilgili detaylar şu şekilde:

Melih Gökçek döneminde sadece Ankaralıların değil, bütün Türkiye'nin, dinozorlarıyla ve harcanan bütçesiyle gündemine oturduğu, Wonderland Eurasia ismi verilen fakat herkesin Ankapark olarak adlandırdığı tematik park, 10 yıllığına kiralayan şirket tarafından işletilemedi.

750 milyon dolar harcanan proje, geçen dönem özel bir firmaya kiralanmıştı. Sorumluluklarını yerine getiremeyen, borcunu ödeyemediği için elektrikleri kesilen ve her zaman hacizle karşı karşıya kalan Ankapark'a Ankara Büyükşehir Belediyesi el koydu. İşletmeci firmanın sözleşmesi, tanının yasal sürenin bitmesiyle beraber feshedildi.

Şimdi yasal prosedür kapsamında, Ankapark'ın, Yenimahalle Kaymakamlığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi bekleniyor. Ankapark'ın mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'nde. Firmanın Ankapark'ı belli bir kira bedeli ödeyerek işletme hakkını üstlendiği biliniyordu fakat bu bilginin de doğru olmadığı öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, işletmeci firma ile yapılan sözleşmede kira ödeme maddesinin bulunmadığının altını çizerken, yalnızca satılan giriş bilet bedellerinin yüzde 3'ünün belediyeye verilmesinin öngörüldüğünü belirtti. Devir sözleşmesinde, parkın içinde faaliyet gösterecek restoran ve kafelerle ilgili de herhangi bir kira ödemesinin bulunmadığı ortaya çıktı. Firmadan bugüne kadar yapılan tek tahsilatın 25 milyon TL'lik teminat mektubunun nakde çevrilmesi olduğu öğrenildi. 

"FİLM PLATOSU OLSUN"

Ankapark'ın belediyeye devri gerçekleştikten sonra hasar tespit çalışması yapılacak. Parkın içinde bulunan oyuncakların çoğu bakımsız ve çalışamaz halde. Bu oyuncaklar belediye tarafından satın alınmış, işletmeciye çalışır durumda verilmişit. 

Kamunun ne kadar zarara uğratıldığı henüz belli değil fakat Ankapark'ın bu haliyle işletilmesinin de mümkün olmadığı belirtiliyor.

 Ankapark'ın geleceğinin ne olacağına ve oldukça değerli bu arazide ne tür bir faaliyet gösterileceğinin kararını da Ankara halkı verecek. Buranın park, hayvanat bahçesi olmasının yanı sıra; Orta Doğu'nun film platosu olması gibi öneriler de bulunuyor.

Ankapark’ta sona gelindi! 30 gün içinde tahliye edilecek!


Geri Dön