20 / 04 / 2024

SPK'dan Yatırım Varlık Kiralama A.Ş.'nin 450 milyon TL'lik kira sertifikasına onay!

SPK'dan Yatırım Varlık Kiralama A.Ş.'nin 450 milyon TL'lik kira sertifikasına onay!

SPK, Yatırım Varlık Kiralama A.Ş.'nin nitelikli yatırımcılara yönelik, yönetim sözleşmesine dayalı 450 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için yaptığı başvuruyu onayladı...



Sermaye Piyasası Kurulunca (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı tespit edilen 35 ayrı internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılması yönünde karar verildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, SPK haftalık bültenine göre, kurul, Yatırım Varlık Kiralama A.Ş.'nin nitelikli yatırımcılara 450 milyon TL'lik yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı için yaptığı başvuruyu onayladı.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın "Kalkınma Yatırım Varlık Kiralama Anonim Şirketi" unvanlı bir varlık kiralama şirketi kurulmasını teminen hazırladığı esas sözleşme metnine uygun görüş veren kurul, İstem Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık'ın da "Sermaye Piyasasında Gayrimenkul Değerleme Yapacak Şirketler Listesi"ne alınma istemini de olumlu karşıladı. 

Kurul, yapılan incelemeler sonucunda çeşitli sebeplerden ötürü bir şahsa 38 bin 308 TL'lik idari para cezası uygulanması yönünde karar aldı. 

Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ (ARSAN) pay piyasasında gerçekleştirilen piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemler sebebiyle 6 kişiye borsalarda 2 yıl geçici işlem yapma yasağı getirilmesi kararı alan kurul, bunlardan 2'sinin sahip olduğu tüm lisansları işlem yapma yasağı süresi boyunca iptal etti. Ayrıca, söz konusu 6 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması yönünde karar verildi. 

Kurul, Fuat Arslan, Ufuk Köse, Enes Bulut, Ramazan Köse ve İsa Erkurt ile Burak Sözübir hakkında izinsiz sermaye piyasası faaliyeti gerçekleştirmeleri sebebiyle suç duyurusu yaptı. 

Öte yandan kurul, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 35 ayrı internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılması kararlaştırıldı.

 


Geri Dön