20 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir'den OSB'lere dev destek!

Ankara Büyükşehir'den OSB'lere dev destek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda Başkent sınırlarında bulunan 11 organize sanayi bölgesi (OSB) ile 15 sanayi sitesine de toplam 484 milyon 600 bin TL’lik altyapı ve üstyapı yatırımı yaptı




Başkent'te istihdama katkı sağlamak amacıyla 22 yıl önce BELMEK’leri, 18 yıl önce de BELTEK’leri açarak yüz binlerce kişiyi meslek sahibi yapan Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda Başkent sınırlarında bulunan 11 organize sanayi bölgesi (OSB) ile 15 sanayi sitesine de toplam 484 milyon 600 bin TL’lik altyapı ve üstyapı yatırımı yaparak, hem Başkent sanayisinin gelişimine hem de istihdama büyük katkı sağladı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2011 yılında OSB’lerle imzaladıkları protokolde aylık 3 milyon TL'lik yatırım yapacaklarının yer almasına karşın, bu rakamı ortalama aylık 8 milyon TL’ye çıkardıklarını belirterek, “Bu sayede de  Ankara  sanayisinin gelişimi için vaat ettiğimizin kat be kat üzerinde yatırım gerçekleştirmiş olduk. Ayrıca Başkent’te işsizliğin önüne geçilebilmesi adına istihdam rakamlarına da büyük katkı sağladık” dedi. 


-SADECE 2016’DA 51 MİLYON TL’LİK YATIRIM DESTEĞİ

Yapılan yatırımlarla tüm Türkiye'ye örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi; son 5 yılda yaptığı yatırımlarla, sanayi bölgelerine büyük destek sağladı. Büyükşehir Belediyesi, sadece 2016 yılında da sanayi bölgelerine yaklaşık 300 bin ton asfalt serdi, 53 kilometre yeni yol açtı, 64 kilometre malzemeli bakım çalışması yaptı. Bunların yanı sıra 22 bin 726 metrekare tretuvar, 15 bin 718 metre bordür, 10 bin adet de bariyer döşeyen Büyükşehir, böylelikle geçen yıl sanayi bölgelerine 51 milyon 403 bin TL yatırım gerçekleştirdi.


-AYLIK HEDEF 3 MİLYONDU; 8 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI

Başkent’te hizmet veren sanayi bölgelerine yatırım desteği için 2011 yılında Başkent’teki sanayi bölgelerinin yöneticileri ve kendisinin katılımıyla imzalanan protokolü hatırlatan Başkan Gökçek, “Daha önce çıkan OSB Kanunu nedeniyle Belediye yetkilerinin bir kısmı OSB’lere devredilmişti. Bu yüzden de OSB’lerdeki bazı işler duraksamaya başlamıştı. Biz de Başkent sanayisinin gelişimine ve Ankara’daki istihdama katkı sağlamak amacıyla OSB’lerle bir araya gelerek bir protokol imzaladık. Protokolde, bünyelerinde sağlayacakları istihdama karşılık, aylık 3 milyon TL’lik yatırım yapmayı kararlaştırdık” diye konuştu. 

Bu protokolün ardından, pek çok konuda yatırım desteği çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi’nin, planlanan rakamın çok üzerine çıkarak, aylık 8 milyon TL’yi aşan bir rakamı bulan yatırıma imza attığını kaydeden Başkan Gökçek, “Aslında bizim 5 yılda yapmayı vaat ettiğimiz rakam 180 milyon TL. Ancak biz Başkent sanayisi için vaat ettiğimizin çok üzerinde bir yatırıma imza atarak, bu rakamı 485 milyon TL gibi bir yatırımla taçlandırdık” dedi.


-HEM İSTİHDAM, HEM DESTEK

Ankara’nın sanayi kenti olması için çalıştıklarını ve OSB’lere götürülen hizmetlerin de bu bölgelerin gelişimine büyük katkı sunduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, “OSB’lerin üzerinden büyük bir yük aldığımıza inanıyorum. OSB’ler de bu konulara harcayacakları para karşılığında istihdam sağlayarak, bir taşla iki kuş vurmuş olduk” diye konuştu. 

OSB’ler ile sanayi sitelerine her türlü desteği yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini de ifade eden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Bundan sonra da bu yatırım desteğimiz devam edecek. Ama karşılığında sanayicilerden de bol bol istihdam istiyorum. Ara eleman yetiştirme sorunumuz yok. Geçen hafta Başkent OSB'yi ziyaretimde de söylediğim gibi, sanayicilerimizin her türlü ara eleman talebini, Gazi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz BELTEK kurslarımızda karşılarız. İstedikleri branşı söylesinler, yetiştirelim.”


-BAŞKENT SANAYİSİNE BÜYÜK DESTEK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar da son 5 yılda OSB’lere, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları kalem kalem sıralayarak, şu bilgileri verdi:

“2 milyon 218 bin ton asfalt serimi, 448 km yeni yol açımı, 490 km malzemeli bakım, 322 bin metrekareyi aşkın tretuvar çalışması, 220 bin metre bordür, 11 bin metreyi aşkın bariyer, ayrıca 4 köprü ve 1 viyadük yapımı.”


-ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ VE SANAYİ SİTELERİ

Başkent Ankara sınırlarında 11 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve 15 sanayi sitesi bulunuyor. 

Ankara’daki OSB’ler:

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB), İvedik OSB, Başkent OSB, ASO 1. Sincan OSB, ASO 2. ve 3. OSB, Anadolu OSB, Polatlı OSB, Şereflikoçhisar OSB, Polatlı Ticaret Odası OSB, Dökümcüler İhtisas OSB, Uzay ve Havacılık İhtisas OSB.


Sanayi Siteleri:

Çınar Sanayi Bölgesi (Akyurt), Fuar Alanı (Akyurt), Sanayi Bölgesi (Elmadağ), Şaşmaz Sanayi Sitesi (Etimesgut), Galericiler Sanayi Bölgesi (Gölbaşı), Saray Keresteciler Sanayi Sitesi (Kazan), Saray Sanayi Sitesi (Kazan), Nenek Sanayi Sitesi (Mamak), Hurdacılar Sanayi Sitesi (Yenimahalle), Susuz-Dempa Sanayi Sitesi (Yenimahalle), Yuva-Anteks Sanayi Sitesi (Yenimahalle), GİMAT (Yenimahalle), OTONOMİ (Akyurt), OSTİM Ayyıldız Sanayi Sitesi (Yenimahalle), Çubuk Sanayi Sitesi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön