25 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir'in Çankaya'daki taşınmazı mecliste konu oldu!

Ankara Büyükşehir'in Çankaya'daki taşınmazı mecliste konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir taşınmaza ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Soylu'ya sordu..



Ankara Büyükşehir in Çankaya daki taşınmazı mecliste konu oldu!


CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir taşınmaza ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 


Emir önergesinde "Çankaya ilçesi Karakusunlar Mahallesindeki 27462 ada 2 parsel ve 27465 ada 1 parselin mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. 27462 ada 2 parselde şu anda ofis ağırlıklı çok katlı bir iş hanı, 27465 ada 1 parselde de çok katlı konut bulunmaktadır." diyerek 4 soru sordu.


Emir'in soruları

1- ) 27462 ada 2 parselin mülkiyeti hala Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde midir? Bu parsel ve ada üzerinde inşa edilen iş hanının yapımına ne zaman başlanmış, kim tarafından yapılmıştır? Söz konusu inşaatın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığınca ‘arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı’ yoluyla ihale edildiği doğru mudur? Doğruysa işi hangi şirket almıştır ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, arsa karşılığı inşaattaki payı ne kadardır?


2- ) 27465 ada 1 parsel mülkiyeti hala Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde midir? Bu parsel ve ada üzerinde inşa edilen konutların yapımına ne zaman başlanmış, kim tarafından yapılmıştır? Söz konusu konutların, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca ‘arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı’ yoluyla ihale edildiği doğru mudur? Doğruysa işi hangi şirket almıştır ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin, arsa karşılığı inşaattaki payı ne kadardır?


3- ) 27462 ada 2 parseldeki iş hanı ile 27465 ada 1 parseldeki konutların yapımının GESTAŞ isimli inşaat firması tarafından ‘arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı' yöntemiyle alındığı doğru mudur? Doğruysa, GESTAŞ isimli inşaat şirketi işin tamamını mı yapmıştır?


4- ) Ankara Büyükşehir Belediyesinin, 27462 ada 2 parseldeki iş hanı ile 27465 ada 1 parseldeki konutlarda payına düşen yerleri nasıl değerlendirilecektir? Ankara Büyükşehir Belediyesi, payına düşen yerleri Çankaya ilçesindeki Dikmen Vadisi’nde yapılan projeler gibi toplu olarak mı satılacaktır?





Geri Dön