25 / 04 / 2024

Ankara Çukurambar’daki 5 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ankara Çukurambar’daki 5 yıllık imar sorunu çözüldü!

Geçmişte yapılan eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni tarafından çözüldü. 



Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni, eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorununu çözdü. 

Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre; önceki gün düzenlenen toplantıda Çankaya Belediyesi’nden gelen yeni imar planıyla birlikte düzeltme istemini görüşen encümen üyeleri, düzeltmeyi oy birliğiyle onayladı. Buradaki vatandaşların konuyu yargıya taşıdığını ve uzun bir süreç yaşandığını dile getiren ABB Meclisi AK Parti Çankaya Meclis Üyesi ve Encümen Üyesi Murat Akça, 2016 yılında Danıştay’ın ‘belediyenin yeni bir imar planı ile bu yanlışı düzeltmesi ve hak sahiplerine haklarının verilmesi’ yönünde karar verdiğini belirtti. İmardaki hata sebebiyle 5 yıldır gayrimenkullerin alım satımında tapulara şerh koyulduğunu da vurgulayan Akça, şunları kaydetti:

Ankara Çukurambar’daki 5 yıllık imar sorunu çözüldü!

BÖLGEDEKİ ŞERHLER KALDIRILDI

“Hak sahipleri burada herhangi bir ticari işlem yapamıyorlardı. Gayrimenkul almak isteyen bir kişiye, bu hata nedeniyle kredi bile çıkmıyordu, vatandaş satışta zorlanıyordu. 2016’dan beri çözülmeyi bekleyen konu, encümen toplantısında çözüme kavuşturuldu, bölgedeki şerhler kaldırıldı. Evlerini, iş yerlerini satmak isteyen ya da almak isteyenler rahat bir şekilde hareket edebilecek. Konuyu geçen yıl ağustos ayında Çankaya Belediye Meclisi’nde de gündeme getirmiştik. Meselenin çözümü için hem Çankaya Belediyesi tarafında hem de  Ankara  Büyükşehir Belediyesi kanadında özverili bir çalışma yürütüldü. Encümen toplantısında da 4 Ak Parti’li ve bir MHP’li arkadaşımızın desteğiyle sorunu kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturduk.” 

Akça, “Vatandaşların 10 bin 400 metrekare alacaklarına ilişkin dava süreci ise devam ediyor bizim düzeltmemizle tapudaki şerhler kalkmış oldu” diye konuştu.

Van Bahçesaray'ın imar sorunu çözüme kavuşuyor!


Geri Dön