26 / 04 / 2024

Ankara Devlet Tiyatroları'nın arazisinden dolayı inşaat şirketi kurumla mahkemelik!

Ankara Devlet Tiyatroları'nın arazisinden dolayı inşaat şirketi kurumla mahkemelik!

Ankara Devlet Tiyatroları'nın kullandığı 4 dönümlük araziden dolayı kurumla mahkemelik bir inşaat şirketi, alanın hemen boşaltılmasını istedi. İstek kabul edilmeyince şirketle irtibatlı olduğu iddia edilen 40 kişi sabah saatlerinde ADT tesislerini bastı.




Ankara Devlet Tiyatroları'nın (ADT) kullandığı 4 dönümlük araziden dolayı kurumla mahkemelik olan bir inşaat şirketi, alanın bir an önce boşaltılmasını istedi. İstek kabul edilmeyince şirketle irtibatlı olduğu iddia edilen 40 kişi sabah saatlerinde ADT tesislerini bastı. Aralarında sanatçı ve güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Polisin olaya zamanında müdahale etmemesini eleştiren kurum yetkilileri, şirket hakkında suç duyurusunda bulunacaklannı açıkladı.  Ankara  Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğüı'nden saldırıda bulunanların kimliklerinin belirlenmesi istendi. Polisin güvenlik kameralannı inceleyerek belirlediği şahıslan savcılıkla paylaştığı öğrenildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Tvvitter'dan çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadığını ve bu olayın takipçisi olacaklannı söyledi. Edinilen bilgilere göre, inşaat firması önceki gün Devlet Tiyatrolan'nın Yenimahalle Macunköy'deki tesisine gelerek mahkemelik olan alanın biran önce boşaltılmasını istedi. Mahkemenin henüz arazinin boşaltılması ile ilgili bir kararının olmadığı, karara göre de hareket edileceği firmaya iletildi. Tartışma, dün kurum bahçesinin basılmasıyla yeni boyut kazandı. 

Söz konusu arazideki asırlık ağaçların inşaat için kesilmesi sırasında da geçtiğimiz günlerde arbede yaşanmıştı. Ağaçları korumak amacıyla vatandaşlar günlerce nöbet tutmuştu. 


Zaman 


Geri Dön