24 / 04 / 2024

Ankara Dodurga'daki hafriyat çalışmaları mecliste!

Ankara Dodurga'daki hafriyat çalışmaları mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara'nın Çayyolu ilçesine bağlı Dodurga Mahallesi'nde yapılan çalışmalarını meclis gündemine taşıdı. Yeşil, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu..



Ankara Dodurga daki hafriyat çalışmaları mecliste!

CHP  Ankara  Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara'nın Çayyolu ilçesi Dodurga mahallesinde bir alanın hafriyat alanı olarak belirlenmesine  ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Yeşil önergesinde "Ankara İli, Çayyolu /Dodurga mahallesinde; Dodurga meskun alanı ile Güney çevre yolu arasında kalan alan; yüzey suyu ve 2 şelalesi olan vadi tabanındaki hassas ekolojik bir sistemdir. Bölgede yapan hayatı habitat alanı olduğu bilinmekle beraber aynı zamanda hayvancılık yapılmaktadır." dedi.

Söz konusu alan üzerine Ankara BŞB tarafından hafriyat atıklarının dökülerek, söğüt ve meşe gibi yoğun ağaç dokusunun üzerinin olduğu gibi kapatıldığı ve alanın tesviyesinin; iş makinaları ile kayalık alanlarda ise, patlayıcı madde kullanılarak yapıldığı, yakın çevre sakinleri tarafından kaygı ile izlendiğini dile getiren CHP'li Yeşil 3 sorusuna yanıt aradı.

Yeşil'in soruları

1. Bu alana inşaat hafriyat döküm izni, kim tarafından hangi şirkete verilmiştir?

2. 100.000 ölçekli Çevre Düzeni planı ve Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 paftalarında, bu alanın vadi tabanını izleyen güzergâhta raylı sistem hattı ve 120.000 birimlik konut alanı olarak planlandığı doğru mudur? Bu arazi kullanım kararı ve raylı sitem güzergâhı, bilimsel bir rapor ve analitik etüt çalışması ile destekli midir? Böyle bir rapor var ise, imza sahibi olarak uzman müellif kimdir?

3. Bu alanı, doğal karakteri korunacak bir statüye dönüştürülerek; doğal yaşam özelliklerini tahribata uğratmadan, kentsel bölge parkı olarak planlanması konusunda bölge ve çevre halkına referandum yolu ile danışılması düşünülmekte midir?

 


Geri Dön