20 / 04 / 2024

Ankara Etimesgut'un bütçesi 240 milyon TL oldu!

Ankara Etimesgut'un bütçesi 240 milyon TL oldu!

Ankara Etimesgut Belediyesi 2016 yılı bütçesi geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 artış göstererek 240 milyon TL'ye çıktı.



Ankara Etimesgut Belediyesi 2016 yılı bütçesi geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 artış göstererek 240 milyon TL'ye çıktı. Başkan Demirel "Bütçede arsa satışı yok. Kaynaklarını yatırıma aktaran güçlü bir belediyeyiz. Bu bütçe son kuruşuna kadar Etimesgut halkına hizmet için kullanılacak. İlçemize hayırlı olsun" dedi. Etimesgut Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Etimesgut Belediye Meclisi, Etimesgut Belediyesi 2016 yılı mali yılı bütçesini 240 milyon TL olarak onayladı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel başkanlığında toplanan meclis 10 günlük bütçe maratonunu tamamladı. 240 milyon TL olarak hazırlanan belediye bütçesi, MHP, AKP ve CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Bütçe hakkında AKP ve CHP adına grup başkanvekilleri söz alarak bütçe hakkında görüşlerini açıkladılar. 


Yatırıma kaynak

 Eleştirilere cevap veren Başkan Demirel, 2016 yılı mali yılı bütçesinin son kuruşuna kadar Etimesgut'a hizmet için harcanacağını söyledi. Geçen yılki bütçe gerçekleşmesinin yüzde 90'nın üzerinde olduğunu hatırlatan Demirel, "İlçemizin istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak gerçekçi bir bütçe hazırladık. 201 milyon olan geçen yılki bütçemizi bu yıl 240 milyon TL'ye çıkardık. Bütçe ve kaynaklarımızla ilçemizin sorunlarını çözecek çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi, Yapracık Spor Merkezi, Yapracık Emekli Dinlenme evi, Ahielvan Aile Yaşam Merkezi inşaatlarımız devam ediyor. Buralara ciddi kaynak ayırdık. Bu ağır yatırmaların yanı sıra yeni yol ve kaldırımlar, parklar inşa ediyoruz. Her alanda ilçemizin daha modern hale gelmesi için çalışıyoruz" dedi. 


Arsa satışı yok 

Başkan Demirel, bu bütçeye de gayrimenkul satışı koymadıklarının altını çizerek, "Vatandaşlarımızın arsaları içinde küçük metrekarelerde belediye paylarımız bulunuyor. Bunları vatandaşımız bizden talep ediyor. Biz de bu küçük payları vatandaşımıza satıyoruz. Onun dışında gayrimenkul satışımız olmadı. Biz kendi kaynaklarımızla ayakta duran, çalışan, üreten güçlü bir belediyeyiz" dedi. 


Ankara 24 Saat


Geri Dön