29 / 03 / 2024

Ankara Gültepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm son hızıyla devam ediyor!

Ankara Gültepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm son hızıyla devam ediyor!

Ankara'nın en eski mahallelerinden olan ve Çinçin olarak adlandırılan Gültepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm son hızıyla devam ediyor. Üç etaptan oluşan proje ile Çinçin'de bugüne kadar 2 binden fazla gece kondu yıkıldı.




Altındağ Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan "Kentsel Dönüşüm Projeleri" ile Ankara'da suçun merkezi olarak görülen mahalle hem fiziki hem de sosyal alanda değişim yaşadı. 

Üç etaptan oluşan proje ile Çinçin'de bugüne kadar 2 binden fazla gece kondu yıkıldı. Birinci ve ikinci etapta sosyal donatıların da olduğu siteler yapılırken, üçüncü etap inşaatı da hızla devam ediyor. 'Girilemez, yıkılamaz' denilen Çinçin'de büyük bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki proje ile ilgili şu bilgileri verdi: "Altındağ, fark edilmeye başlandı, umutlar yeniden yeşerdi. İnsanların bırakın yürüyerek, arabalarıyla bile geçmekten korktukları Çinçin bölgesi, Altındağ Belediyesi'nin yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları ile yeni bir görünüme kavuştu. Kötü şöhreti ile anılan bölgede gecekonduların yerini lüks konutlar almaya başladı. Kararlı tavrımızdan bir kez olsun geri adım atmadan, yıkımların kavgasız gürültüsüz tamamlanmasını sağladık. Üst yapı, alt yapı ve çevre düzenlemesi ile birlikte Çinçin Toplu Konut Projesi Ankara'da yeni bir dönemin simgesi olmaya aday. 


Posta


Geri Dön