25 / 04 / 2024

Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifi oylamaya sunuldu.



İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifi oylamaya sunuldu. Rapor, CHP'li meclis üyelerinin 'ret' oyuna rağmen AK Partili üyelerin 'evet' oyuyla kabul edildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada, bu kararın Üsküdar için hayati önem taşıdığını söyledi:


 İLK KAZMA VURULDU "

Üsküdar'da kentsel dönüşümün ilk kazması bu kararla vurulmuş oldu. Şu anda orada bulunan vatandaşlarımızı mağdur etmeden, onları hak sahibi yapacak şekilde dönüşümü başlatıyoruz. Kaçak projeleri yıkıp, yerine Üsküdar estetiğini bozmayacak şekilde güzel binalar inşa edeceğiz. Uygulamamız sadece Üsküdar'da değil, İstanbul'da örnek bir uygulama olacak. 

Toplam alanımız 45 dönüm ve miilkiyetin tamamı kamu mülkiyetindedir. Yoğunluğu artırmadan Boğaz'daki estetiği daha da güzelleştirecek örnek bir proje olacak." 



Güneş 


Geri Dön