29 / 03 / 2024

Giresun'un Kümbet Köyü'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun'un Kümbet Köyü'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen Dereli'nin Kümbet köyünde kentsel dönüşüm için İl Genel Meclisinde karar alındı. Kümbet Köyü' nde kentsel dönüşüm başlıyor...



Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen Dereli'nin Kümbet köyünde kentsel dönüşüm için İl Genel Meclisinde karar alındı. 


İ1 Genel Meclis Ekim ayı toplantısında Giresun'un Önemli turizm alanları içerisinde yer alan Kümbet köyünde kentsel dönüşüm yapılması için karar alındı. 


Gündem maddeleri arasında yer alan Kümbet köyündeki proje hakkında bilgi veren 11 Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel "Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen Dereli'nin Kümbet köyü merkezinde mevcut yapılaşmalar önemli bir turizm merkezine yakışmayan gelişi güzel yapılmış, büyük ölçüde ekonomik ömrünü tamamlamış binalardan oluşmaktadır. Büyük çoğunluğu imar yoluna tecavüzlü olan ve görüntü kirliliği oluşturan binaların kaldırılarak yerine idaremizce imara,çevreye ve doğaya uygun yeni ticaret merkezleri yaptırılabilmesi için bazı taşınmazların satın alınması gerekmektedir. Dolayısıyla burada hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden kentsel dönüşüm gerçekleştirilmesi projelendirilmiştir" dedi. 


Giresun turizminin geliştirilmesi adına önemli bir yatırı projesi olduğunu değerlendiren CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ise; "Söz konusu projenin bütün yaylalarımızda turizm adına yapılmasını temenni ediyoruz. İlimizin geleceğin turizmde olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda yapılan ve yapılacak her türlü projeye destek veriyoruz"dedi. Yapılan değerlendirmelerin ardından karar oy birliği İle kabul edildi. 


Taka 


Geri Dön