25 / 04 / 2024

Mersin Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyor...



Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 1’inci birleşimi yapıldı. Sabah'tan Bekir Coşkun'un haberine göre, gerçekleştirilen toplantıda söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, iktidar bizi çalıştırmıyor çıkışına tepki gösterdi. 

Mersin Barış Mahallesi nde kentsel dönüşüm başlıyor!

BARIŞ MAHALLESİNDE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, "Kentsel dönüşümü Çay Mahallesinde yaptık, Barış Mahallesinde bu ay sonu çivi çakıyoruz. Ama bir bakıyoruz, Meclisten yetki almaya çalıştığımızda yetki verilmiyor. Kentsel dönüşüm yapıyoruz; Halk istiyor, herkes memnun ama Meclis yetki vermiyor. Burayı anlamadım, siz mi mağdursunuz, ben mi, Akdeniz mi mağdur? Burada bir karmaşa var" şeklinde konuştu.

ŞEHİR İMAR BEKLİYOR

İmar planları ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Gültak, "Şehir imar bekliyor. 2'nci etap imar planlarını nasıl çözeceğiz? Bunun için hem imar, hem de yerinde dönüşüm lazım. İmar planlarının hızla çözülmesi gerekiyor. Büyükşehir'in geniş hinterlandında birçok bölgede altyapı sıkıntısı var ama bütçesi de var. Mersin'de hibe ve desteklerden pay alıyor. Bu iş mücadele ile oluyor.
Israrla söylüyorum, biz Mersin'in yararına olan, sorunlarını çözecek tüm projelere Cumhur İttifakı olarak varız. Mersin'in herkese el uzatan, yardımcı olan da bir abisi var. 'Ben mağdur oluyorum, iktidar beni çalıştırmıyor' deniliyor ama asıl mağdur olan biziz. Her şeye ret kentsel dönüşüme, sermaye artırımına ret. Ama biz bunları yapacağız, işimiz bu. Bizim size bir sürü faydamız oldu. İnandığımız şeylerin altına imza atarız, inanmadığımız zaman da söyleriz. Mersin imar bekliyor. Bu konuda Akdeniz'e pozitif ayrımcılık istiyorum. Çünkü bu ilin alt, üst yapı ile en çok sorun yumağı olan ilçe Akdeniz'dir. Belediyenin borç yükü altında Büyükşehir'e gelen 40 milyon Avro, büyük para, ama asıl emekçiler burada" dedi.

Murat Kurum: 1.3 milyon konut acil dönüşmeli!


Geri Dön