25 / 04 / 2024

İzmir Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşümü İzmir Büyükşehir Belediyesi başlatacak devamını ise müteahhitler getirecek.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ticaret Borsası’nın Temmuz ayı meclis toplantısında bazı açıklamalar yaptı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kestelli ve Kocagöz’ün konuşmalarından sonra kürsüye gelen Başkan Tunç Soyer, Meclis üyelerinin sorularını cevapladı.

“Ege Mahallesi’nde dönüşümü biz başlatacağız”

“Ege Mahallesi, İzmir’in en önce çözmesi gereken meselelerden biri. Ne onların ne bizim hak etmediğimiz, bakımsız bir alan” diyen Başkan Soyer, “Aslında Büyükşehir Belediyesi’nin burasıyla ilgili ciddi bir çalışması olmuş. Beş bin civarında tapu sahibiyle mutabakat yapılmış. Bu son derece önemli bir gelişme” şeklinde konuştu. Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm için yeni bir formül öneren Başkan Soyer, “Türkiye’nin de içinde bulunduğu şartlar nedeniyle alıcı, müteahhit çıkmıyor. Kabasını İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Sonrasında tesisatı, seramiği, altyapısı ne varsa onlar için ihaleye çıkacağız. Yarısını biz yapmış olacağız, müteahhide, ‘bu iş yürüyor girersen bitireceğiz’ güvencesini vereceğiz. Biz Büyükşehir olarak başlayacağız ve gerisini ihaleyle çözeceğiz” dedi.


Kemeraltı’nda düzenlemeler yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kent merkezinde yapılacak düzenlemelerle de ilgili açıklamalar yaptı: “Girin Kemeraltı’na, Havra Sokağı’na kadar devam edin, oradan Agora’ya ve İkiçeşmelik üzerinden Kadifekale’ye çıkın. Aslında bu saat Kulesi ile Kadifekale’nin bağlandığı yer dünyanın en güzel turistik yerlerinden biri. İkiçeşmelik’teki spotçuların oradan mutlaka kaldırılması lazım. Bunu yapacağız” dedi.

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 kaç TL?


Geri Dön