16 / 04 / 2024

Ankara İnönü Bulvarı'nda trafiğin Mart'ta açılması planlanıyor!

 Ankara İnönü Bulvarı'nda trafiğin Mart'ta açılması planlanıyor!

Üç kere metro projesi değişen 10 Haziran'da trafiğe kapatılan Ankara İnönü Bulvarı'nda trafiğin Mart'ta açılması planlanıyor



Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Metin Tahan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen Kızılay-Çayyolu metrosundaki çalışmalar nedeniyle İnönü Bulvarı'nın Karayolları Genel Müdürlüğü önünün 10 Haziran'da trafiğe kapatıldığını anımsattı.


İnönü Bulvarı'ndaki yer altında devam eden metro çalışmasının inşaat alanında çok güçlü bir dere yatağının bulunduğunu ifade eden Tahan, ''Yerin altında çalışıyoruz, her ne kadar zemin etüdü de yapılsa inşaat işlerinde öngöremediğimiz birçok sorunla karşılaşıyoruz. Zamanla çeşitli nedenlerle değişkenlik oluyor'' dedi.


İnönü Bulvarı'ndaki çalışmada çok ciddi olumsuzluklar yaşandığını söyleyen Tahan, üç sefer proje değişikliği yapıldığını kaydetti. Tahan, çok güçlü bir akıntının bulunduğu İnönü Bulvarı'ndaki çalışmada, Ankara'da ilk kez ''diyafram duvarı'' denilen yerin altına beton enjekte edip özel kalıp ve makinelerle çalışılan sistemin kullanıldığını anlattı.


Marmaray'da da kullanıldı


Özellikle kendini tutamayan zeminlerle ilgili güçlü bir inşaat tekniği olan ''diyafram duvarı'' sisteminin,  Marmaray  çalışmasında da kullanıldığını ifade eden Tahan, ''Diyafram duvarı sistemi, derinliği yüksek olan bölümlerde hem zemin güçlendirilmesi hem inşaatın sağlam yapısını oluşturan bir sistem. Pahalı ama olması gereken bir sistem'' dedi.

Tahan, İnönü Bulvarı'nda trafiğin Mart ayında açılmasının planlandığını söyledi.

AA


Geri Dön