25 / 04 / 2024

Ankara-İzmir YHT projesinin inşaatında son durum ne?

Ankara-İzmir YHT projesinin inşaatında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı Projesi'nin inşaatıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı Projesi kapsamında inşaat çalışmalarına başlanan Eşme-Salihli kesimindeki T-1 Tüneli'nde yarın gerçekleştirilecek olan ışığı görme törenine katılım sağlayacak.

Anadolu Ajansı muhabirinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından aldığı bilgilere göre, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi'nin 74,4 kilometrelik Eşme-Salihli bölümünde bulunan 21 viyadük ve 25 tünel arasında yer alan  T-1 Tüneli, Türkiye'de TBM ile yapılan en büyük çaplı tünel olma özelliğine sahip.

Ankara-İzmir YHT projesinin inşaatında son durum ne?

Tünel kazı ve segment montaj imalatına 20 Mart tarihinde başlanan ve kısa zamanda tamamlanan T-1 Tüneli, ülkemizde demir yolu ve güvenlik hattının tek kesitte iki katlı şekilde hayata geçirilen ilk olma özelliğine sahip.

Tünel içerisinden ambulans ulaşımının da sağlanabileceği üst katta hızlı tren hattı, alt katta da güvenlik olmak üzere iki katlı şekilde dizayn edildi.

Paris İklim Anlaşması'nın onaylanmasından sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sıfır emisyon ve Yeşil Kalkınma Planı çerçevesinde demir yolu yatırımları hız kazandı.

 

Türkiye'de hızlı tren yatırımları hız kesmiyor!


Geri Dön