19 / 04 / 2024

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen ve olaylı proje olarak bilinen We Haliç projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki projenin inşaatında son durum ne?



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen ve olaylı projelerden olan KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tarafından, KİPTAŞ We Haliç projesindeki çalışmalara ilişkin son durum paylaşıldı. Ali Kurt, projedeki çalışmalara ilişkin Twitter hesabından paylaşım yaptı. Kurt, şu ifadeleri kullandı: 

"Gaziosmanpaşa We Haliç #Dönüşüm projemizde zemin iyileştirme çalışmaları ile eş zamanlı olarak bloklarda elektrik, mekanik imalatlarını yürütüyoruz."

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinde stüdyo daireden 3+1'lere kadar değişen konut tipleri yer alıyor. Proje kapsamında hayata geçirilen konutların büyüklükleri ise 37 ila 130 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. 

Kentsel dönüşüm çerçevesinde hayata geçirilen projede 850 konut bulunuyor. 

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinde neler oldu?

Ali Kurt, daha önce KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesine ilişkin "Geçmişten devraldığımız bir proje. Öne ilçe belediyesi başlamıştı sonra büyükşehir belediyesi ve ardından KİPTAŞ müdahil olmuştu. We Haliç projesi çok el değiştirdi" diye konuşmuş ve şu açıklamaları yapmıştı:

"Sadece mülkiyet anlamında değil, inşaat anlamında fiziksel olarak sıkıntılı bir alan. Orada da işi yoluna soktuk. Çalışmalar devam ediyor. Ama şöyle bir süreç var, bu hafta ya da öbür hafta paylaşacağız, saha güvenliğini sağlamak için blokların yerlerini değiştirmek zorunda kaldık. Çünkü saha biraz eğimli bir arazi. Şu an önemli olan çevre güvenliğini sağlamak. Onunla ilgili imalatlara bu hafta başlıyoruz. Teknik problemlerden dolayı takvimi sarkarak devam ediyor."

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesi kapsamında 400 hak sahibiyle anlaşıldı. Daha önce 8 aylık sürede projenin inşaatına ara verilmişti. Projedeki çalışmalar Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından üstleniliyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden konuya ilişkin şu açıklama geldi:

"İnşaatlar hiç durdurulmamıştır. Tüm kiralar eksiksiz ödenmiştir. Bölgede tamamıyla anlaşma sağlanan 400 hak sahibi vardı. Bölgedeki kentsel dönüşüm proje çalışmalarının tamamı Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılmıştır. İBB ve KİPTAŞ ile yapılan protokol gereği, KİPTAŞ tarafından ihalesi yapılan We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 04.09.2018 tarihinde inşaat çalışmaları başlatılmıştır. 05.02.2020 tarihli İBB TV haberinde KİPTAŞ Genel Müdürü tarafından verilen bilgiler ile 07.02.2020 tarihinde İBB Başkanı'nın sosyal medya hesaplarında yayınlanan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını kamu kurumu sorumluluğuyla tüm halkımızın bilgisine sunarız."

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Projesi inşaatında son dakika gelişmesi!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön