19 / 04 / 2024

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği, olaylarla bilinen proje We Haliç'teki çalışmalar hız kesmiyor. Peki We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) iştiraki olan KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, We Haliç kentsel dönüşüm projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gaziosmanpaşa We Haliç #Dönüşüm projemizde ekiplerimiz, sahanın zemin güçlendirmesine, betonarme ve ince imalatlara hız kesmeden devam ediyor."

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

Daha önce 8 ay boyunca inşaatına ara verilen projede çalışmalar yeniden başlamıştı. 850 konutluk projede 400 hak sahibiyle anlaşma yapıldı. Tüm kiraların eksiksiz ödendiği belirtilen  projede çalışmalar Gaziosmanpaşa Belediyesi aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde stüdyo daireden 3+1'e değişen konut tipleri yer alıyor. Projedeki konutların büyüklükleri 37 metrekare ile 130 metrekare arasında değişiyor.

Ali Kurt, daha önce projeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

""Geçmişten devraldığımız bir proje. Öne ilçe belediyesi başlamıştı sonra büyükşehir belediyesi ve ardından KİPTAŞ müdahil olmuştu. We Haliç projesi çok el değiştirdi. Sadece mülkiyet anlamında değil, inşaat anlamında fiziksel olarak sıkıntılı bir alan. Orada da işi yoluna soktuk. Çalışmalar devam ediyor. Ama şöyle bir süreç var, bu hafta ya da öbür hafta paylaşacağız, saha güvenliğini sağlamak için blokların yerlerini değiştirmek zorunda kaldık. Çünkü saha biraz eğimli bir arazi. Şu an önemli olan çevre güvenliğini sağlamak. Onunla ilgili imalatlara bu hafta başlıyoruz. Teknik problemlerden dolayı takvimi sarkarak devam ediyor."

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

KİPTAŞ projelerinde son durum!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön