26 / 04 / 2024

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları tamamlandı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt kısa zaman içerisinde temel atma işleminin gerçekleşeceğini dile getirdi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, Eyüpsultan Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyor. Tüm hak sahipleriyle uzlaşmanın sağlandığı projede yıkım işlemleri tamamlandı. Proje hakkında açıklama yapan İBB sözcüzü Murat Ongun, " Bakanlığın 5 yıl önce riskli alan ilan ettiği ama bugüne kadar hiçbir adımın atılmadığı Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi. İBB ve @kiptaskonut şimdi hak sahipleriyle uzlaştı. İş makinelerinin kısa sürede yıktığı bu yapıların yerini güvenli konutlar alacak." açıklamasında bulundu. 

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

Yakın zamanda temel atma işleminin yapılacağını belirten KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ise, "Yıllardır çözülemeyen mülkiyet sorununu çözdük.

İstanbul’da benzer sorunlara sahip alanlara örnek bir süreç yönettik. yüzde 60’ı yeşil alan, çocuk parkları ve toplanma alanlarından oluşan projemizin temelini çok yakında hak sahiplerimizle birlikte atacağız." ifadelerinde bulundu. 

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

Geçtiğimiz günlerde proje ile ilgili İBB’den yapılan açıklamada, “Bölge, önceki yönetim dönemine denk gelen 2017 yılında riskli alan ilan edildi. Ancak, dönüşüme dönük gerekli adımlar atılmadı. Yeni belediyecilik döneminde ise bölgede bir uzlaşma ofisi açılarak yerinde dönüşüm için harekete geçildi.

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde sevindiren haber!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön