29 / 03 / 2024

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Tozkoparan Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 60 hektar alan yeniden dönüşecek. Gecekondulardan arındırılacak olan Tozkoparan'da çalışmalar devam ediyor. İşte Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum...




Nisan 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde riskli alan ilan edilen Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm  TOKİ  ve Güngören Belediyesi ortaklığında yürütülüyor.


Tozkoparan Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 60 hektar alan yeniden dönüşecek. Dönüşümle birlikte gecekondulardan arındırılacak olan Tozkoparan'da çalışmalar devam ediyor.


775 sayılı Gecekondu Kanunu çerçevesinde Tozkoparan'da gerçekleştirilecek olan proje, İstanbul'un en önemli ve kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olma özelliğini taşıyor.


Kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden Güngören Belediyesi, Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi'ni (TOBİM) hizmete açmıştı. Bilgilendirme ofisi bünyesinde şehir plancıları, mimarlar, halkla ilişkiler uzmanları ve sosyologlar görev yapıyor. Hafta içi her gün ofisi ziyaret edebilen vatandaşlar birincil ve yetkili kişilerden kentsel dönüşümle ilgili sorularına cevap alabiliyor.


Güngören Tozkoparan proje alanında toplam 6436 bağımsız birim ve 6351 hissedar bulunuyor. Alan genelinde, Bayındırlık Bakanlığı'nın 1960'lı yıllarda, Gecekondu Önleme Projesi adı altında yapmış olduğu sosyal konutlar da yer alıyor.


Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde imar planları hazırlandı ve TOKİ'ye sunuldu. Planlar onaylandıktan sonra mülk sahiplerine tebligat yollanacak ve sözleşmeler imzalanacak. Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmaların en geç yıl sonunda başlaması planlanıyor.



Alan Bilgileri

Proje Alanı60 ha

Hisse Sayısı6351

Yapı Sayısı814

Bağımsız Birim Sayısı6436

Yapı KullanımıKonut-İşyeri-Kamu

Yapı Kat Adedi1-6

Yapı CinsiBetonarme -Yığma



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


 


Geri Dön