29 / 03 / 2024

Büyük Çamlıca kentsel dönüşümünde son durum!

Büyük Çamlıca kentsel dönüşümünde son durum!

Üsküdar Çamlıca'da 270 bin nüfusun yaşadığı mahalleleri kapsayan Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar ne durumda? İşte, Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşümünde son durum..



Üsküdar'ın 1/5000'lik ve 1/1000'lik geri görünüm ve etkilenme  bölgeleri koruma amaçlı revizyon nazım imar planı ile uygulama imar planının kabul edilmesi ile kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. 

 

Üsküdar Belediyesi ve  TOKİ   işbirliğiyle yürütülecek olan Büyük Çamlıca kentsel dönüşüm projesi Çamlıca Camisi eteklerinde yer alan mahallelerde hızla sürüyor. 

 

"Çamlıca'nın eteklerinde yer alan 530 bina ve bin 500'e yakın bağımsız bölümün yer aldığı alan komple kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan olarak ilan edildi ve dönüşüm start aldı. 

 

Yıkımlar başladı
Üsküdar Belediyesi öncülüğünde başlatılan Örnek Dönüşüm hareketinde Çamlıca - Kirazlıtepe, Güzeltepe, Sultanmurat ve Yavuztürk mahallelerini kapsayan dönüşümün ilk fazında dönüşüme uğrayacak binaların yıkımına Ağustos ayında başlandı. 

 

Üsküdar da başlatılan dönüşüm projesi 270 bin nüfusun yaşadığı mahalleleri kapsıyor. Üsküdar kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilecek olan binalar mahalle kültürünü yansıtacak. 

 

Büyük Çamlıca kentsel dönüşümünde son durum!

 

Anlaşmalar devam ediyor
''Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşüm'' projesinde 3 mahallede çalışmalar hızla sürüyor. Üsküdar Çamlıca kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kirazlıtepe, Küplüce ve Ferah mahallerinde anlaşmalar sağlanmaya devam ediyor. Bölgede anlaşma sağlanan mahallelerde ise yıkım çalışmaları yapılıyor. 

 

Kentsel dönüşüm toplantısı ertelendi
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in katılımıyla, Çamlıca Camisi çevresindeki kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen son durumun paylaşılacağı kentsel dönüşüm toplantısı 19 Aralık 2017 tarihinde yapılacaktı ancak toplantı ileri bir tarihe ertelendi. 

 


Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön