19 / 04 / 2024

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum!

İstanbul'un merakla beklenen dönüşüm projelerinden biri olan Tozkoparan'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.  Vatandaşların çoğundan muvafakatnameler alındı..



İstanbul'un en eski yerleşim birimlerine sahip olan ve yapıların neredeyse tamamının depreme dayanıksız olduğu Tozkoparan' da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. 

 

Bölgede anlaşma sağlanmak adına vatandaşlardan muvafakatnameler alınmaya devam ediyor ancak inşaat çalışmaları henüz başlamadı. 

 

Güngören Belediyesi, vatandaşları mağdur etmemek adına Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi'ni 2014 yılında (TOBİM) hizmete açtı. Bilgilendirme ofisi bünyesinde şehir plancıları, mimarlar, halkla ilişkiler uzmanları ve sosyologlar görev yapıyor. Hafta içi her gün ofisi ziyaret edebilen vatandaşlar birincil ve yetkili kişilerden kentsel dönüşümle ilgili sorularına cevap alabiliyor.

 

2018'de yıkımlar başlayacak

 

TOKİ  ve Güngören Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile  mülk sahiplerinin bazılarına davetiyeler yollandı ve vatandaşlar ile uzlaşma sağlanmaya çalışılıyor.  Yıkım çalışmalarına 2018 sonunda başlanması beklenen yeni konutların ise 2022'ye yetişmesi hedefleniyor. 

 

2008 yılında kentsel dönüşüm alanı haline getirilen Tozkoparan Mahallesi 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan olarak ilan edilmişti. 

 

775 sayılı Gecekondu Kanunu çerçevesinde Tozkoparan'da gerçekleştirilecek olan proje, İstanbul'un en önemli ve kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

 

TOKİ Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde kaç konut olacak?

 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde 5 bin 560 konut, 6 bin 436 bağımsız birim ve  6 bin 351 hissedar bulunuyor.   Yeşil alana ağırlık verilecek proje 60 hektarlık bir alanı kapsıyor. 

 

Tozkoparan kentsel dönüşüm bilgileri şu şekilde:

Proje Alanı:                        60 ha
Hisse Sayısı:                        6351
Yapı Sayısı:                        814
Bağımsız Birim Sayısı:                6436
Yapı Kullanımı:                  Konut-İşyeri-Kamu
Yapı Kat Adedi:                        1-6
Yapı Cinsi:                          Betonarme -Yığma

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum!

 

Özge ÖZDEMİR ÇOLAK / Emlakkulisi.com 


Geri Dön