28 / 03 / 2024

tozkoparan kentsel dönüşüm 2015

tozkoparan kentsel dönüşüm 2015

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 60 hektar alan yeniden dönüşecek. Dönüşümle birlikte gecekondulardan arındırılacak olan Tozkoparan'da İstanbul'un en önemli ve kapsamlı dönüşüm projelerinden biri hayata geçecek.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Tozkoparan Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 60 hektar alan yeniden dönüşecek. Gecekondulardan arındırılacak olan Tozkoparan'da çalışmalar devam ediyor. İşte Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum...

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. etabın temeli atıldı! 

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Anahtar Teslim Töreni bugün yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde teslimler başladı! 

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) ve ALKAŞ tarafından düzenlenen MIPIM 2022 toplantısında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tozkoparan kentsel dönüşüm projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Emlak Konut GYO Güngören kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen  İstanbul Güngören Tozkoparan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Egemen İnş. ve Tic. A.Ş. - İmaj Altyapı Üst Yapı San ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı ile imzalandı.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İstanbul'da tartışmalara neden olan Güngören Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde Danıştay tarafından riskli alan kararının iptali sonrasında söz konusu bölgeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'rezerv (yeni) yapı alan' olarak değiştirildi. 

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm çıkmazı!

Kentsel dönüşüm sıkıntılarının devam ettiği Tozkoparan'da sular durulmuyor. İşte bölgede son durum...

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği!

İstanbul'un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor. Bölgenin altyapı hizmetlerini kesmek amacıyla Tozkoparan Mahallesi'ne giden ekipler, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm krizi!

İstanbul Güngören ilçesinde bulunan Tozkoparan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor. Mağdur olduklarına dikkat çeken mahalleliler, elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmemesi için gece gündüz nöbet tutuyor.

Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor!

İstanbul Güngören'de yer alan Tozkoparan ve Küba mahallerinde başlatılan ‘kentsel dönüşüm’ uygulamalarıyla ilgili mahalle sakinlerinin tepkileri devam ediyor. 

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm krizi!

Güngören Tozkoparan Mahallesi'nde yaşanan kentsel dönüşüm krizinde sona gelindi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projesinin durdurulduğu öğrenildi.

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi Muvafakatnamesi yayınlandı!

İstanbul Güngören'de hayata geçen Tozkoporan Kentsel Dönüşüm Projesi için muvafakatname yayınlandı. 

Murat Kurum: Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesini 1,5 yıl içerisinde bitireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni 1,5 yıl içerisinde bitireceklerini söyledi.

tozkoparan kentsel dönüşüm 2015 Haberi

tozkoparan kentsel dönüşüm 2015


Nisan 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde riskli alan ilan edilen Tozkoparan Mahallesi’nde imar planları hazırlandı ve TOKİ'ye sunuldu. Sözleşmelerin 2016 başında imzalanacağı Tozkoparan'da çalışmalar TOKİ  ve Güngören Belediyesi ortaklığında yürütülüyor.


Tozkoparan Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 60 hektar alan yeniden dönüşecek. Dönüşümle birlikte gecekondulardan arındırılacak olan Tozkoparan'da İstanbul'un en önemli ve kapsamlı dönüşüm projelerinden biri hayata geçecek.


Güngören Tozkoparan proje alanında toplam 6436 bağımsız birim ve 6351 hissedar bulunuyor. Alan genelinde, Bayındırlık Bakanlığı'nın 1960'lı yıllarda, Gecekondu Önleme Projesi adı altında yapmış olduğu sosyal konutlar da yer alıyor.



Alan Bilgileri

Proje alanı: 60 hektar

Hisse sayısı: 6.351

Yapı sayısı: 814

Bağımsız birim sayısı: 6436

Yapı kullanımı: Konut-işyeri-kamu

Yapı kat adedi: 1-6

Yapı cinsi: Betonarme -yığma



Ceren...