19 / 04 / 2024

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...



İstanbul Tozkoparan Mahallesi 2006'da kentsel dönüşüm alanı ilan edildi ve ardından 2013'te riskli alan kabul edildi. 2020 yılında kararnameyle afet bölgesi ilan edilen Tozkoparanlılara, evlerini terk etmelerine ilişkin tebligatlar yollandı. Tebligatlarından ardından süreç Yargıtay'a taşındı yıkım ve evleri terk etme konusunda yürütmeyi durdurma kararı verildi. Ancak bu karara rağmen, mahallelilerin elektrik, su ve doğalgazları kesildi. 

Tozkoparan sakinleri hukuki haklılıklarının yanı sıra bir direniş örgütledi ve kentsel dönüşüm sürecinin yarattığı tahribata karşı mücadelelerini başlattı.Danıştay'dan gelen durdurma kararıyla beraber kesilen  elektrik, su ve doğalgazlar yeniden bağlandı.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü!  

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Tozkoparan çatı davası bugün görüldü ve mağdurlar direnişlerine bir kazanım daha eklemiş oldu. 

İşte Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum ve çatı davasına ilişkin tüm ayrıntılar...


Geri Dön