28 / 03 / 2024

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...



Habersol'dan Buse Işık'ın aktardığına göre; çatı davasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tozkoparan direnişinden Haluk Çavuşoğlu, "Biz mahalle halkı olarak bütün bu haksızlıklara karşı geldik. Karşılıklı anlaşma olmadan asla evlerimizi terk etmeyeceğiz dedik. Kentsel dönüşüme karşı değiliz ancak ‘rantsal’ dönüşüme karşı olduğumuzu ifade ederek bir mücadele ortaya koyduk. Aşağı yukarı kırka yakın davamız var" dedi. 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü!  

Çatı davası denilen pek çok davanın bir mahkemede toplanması adına duruşma yapıldığını belirten Haluk Çavuşoğlu, "Eğer herhangi birisi siyasi bir reaksiyon olmazsa bu dava bizim lehimize sonuçlanır ve bizler Tozkoparanlılar kazanacağız" diye konuştu. 

Kentsel dönüşüm kapsamında 2 yıldır mücadele halinde olduklarının altını çizen Haluk Çavuşoğlu, "Örneğin öyle maddeler var ki size hiçbir cevap verilmiyor. Hak sahibi olduğunuz halde ve sizin kendi tapularınızı hazineye devrediyorlar" şeklinde konuştu ve vatandaşların mağdur edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

Tozkoparan direnişinden Haluk Çavuşoğlu, "Tozkoparan gibi Güngören’in 11 mahallesinde risk sıralamasında dokuzuncu sırada olan bir mahalleye uygulanmasını ve muhalefetin bu yasa çıkmadan anayasa mahkemesine götürmemesini kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu ve kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını fakat kanun maddeleriyle haklarının ellerinden alındığını dile getirdi. 

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. etabın temeli atıldı! 

TOKİ'den büyük fırsat! Taksitler 1.000 liradan bile az! Başvuru tarihleri belli oldu! Ucuz konut fırsatını kaçırmayın!

Bankalardan son dakika şoku! Ziraat, Vakıfbank, Akbank, Teb ve Garanti resmen tek tek açıkladı!

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2022 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?


Geri Dön