27 / 04 / 2024

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi Muvafakatnamesi yayınlandı!

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi Muvafakatnamesi yayınlandı!

İstanbul Güngören'de hayata geçen Tozkoporan Kentsel Dönüşüm Projesi için muvafakatname yayınlandı. 




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Güngören Belediyesi tarafından hayata geçen  Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar başlıyor.  Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir,  çalışmalara dair  açıklama yaptı. Göngören Belediyesi'nde yer alan habere göre; Bakanlık olarak vatandaşların yanlarında olduklarını dile getiren Bakan Kurum, “Bu projeyi, söz verdiğimiz şartlarda ve tarihte, 1 buçuk yılda bitirip sizlere teslim edeceğiz. Söylediğimiz şartlarda sözleşme yapmak isteyenler Kentsel Dönüşüm Ofisimizde hemen yapabilirler. Sizlere, yalan yanlış bilgiler aktaranlara kesinlikle kulak asmayın. Sözümüz senettir. Onlar eser ortaya koyamayanların, her hayırlı işe engel olmaya çalışanların boş çabalarıdır" şeklinde konuştu.


KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK PROJE 1.5 YILDA BİTECEK 

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tozkoparanlıların kaygılarını gidermek, sorularına cevap vermek ve projeyi mahalle sakinleriyle birlikte hayata geçirmek için yoğun mesai harcadıklarını dile getirdi. Bakan Kurum, "Sizlerin ikamet ettiği bu alana dair kentsel dönüşüm ofisimizi açtık. Alanda etüt çalışmalarımızı yaptık. Hak sahipliği çalışmalarımızı tamamladık. Şunun altını net bir şekilde çizerek söylüyorum. Sizleri, hak sahipliği ve mülkiyet noktasında asla mağdur etmeyeceğiz. Bunun sözünü daha önce verdiğim gibi buradan Tozkoparanlı kardeşlerimizin, sizlerin huzurunda yeniliyorum. Projemizin; ada bazlı, yerinde, hızlı ve gönüllü bir şekilde 2 ay içinde temellerimizi atacak, 1,5 yıl içerisinde bitireceğiz. Yavrularımıza sağlıklı, güvenli bir geleceği, daha güzel bir Tozkoparan'ı el birliğiyle sunacağız" dedi.

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi Muvafakatnamesi yayınlandı!


METREKARE FİYATLARI BELLİ OLDU 

Bakan Kurum, Tozkoparan Mahallesi'nde yapacakları projeye ilişkin olarak da "Dönüşümlerini gerçekleştireceğimiz proje kapsamında 1137 bağımsız birim bulunuyor. Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projemizle 62'si dükkan, 1438'i konut olmak üzere 1500 bağımsız bölüm yapacağız. Bu alanda hak sahibi vatandaşlarımıza ilk etapta 5 aylık peşin olarak 7 bin 500 lira kira yardımı yapacağız. Ayrıca, kiracı kardeşlerimize de 3 bin lira taşınma yardımımız olacak. İnşa edeceğimiz yeni konutların yapım maliyeti 700 milyon lira olacak. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla konutlarımızın her biri için yüzde 40'a varan desteği Bakanlık olarak yapacağız. 125 ila 135 metrekare olacak 3+1 daireler için ortalama 220 bin, 95 ila 110 metrekare olacak 2+1 daireler için de ortalama 180 bin lira bedel ödeyeceksiniz. Bu miktarı da 15 yıla varan vadelerle kiradan bile az taksitlerle ödeyeceksiniz” ifadelerine yer verdi.

MUVAFAKATNAME ÖRNEĞİ YAYINLANDI 

Öte yandan Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Muvafakatname Örneği de yayınlandı.
 

Tozkoparan’da 1.500 konut dönüşecek! 


Geri Dön