16 / 04 / 2024

Ankara Kahramankazan'a 150 yataklı devlet hastanesi!

Ankara Kahramankazan'a 150 yataklı devlet hastanesi!

Ankara Kahramankazan'da inşa edilmesi planlanan 150 yataklı devlet hastanesi için çalışmalar başladı. Kahramankazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'nde 60 yatak kapasitesi mevcut.



Ankara Kahramankazan'da yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerine yapılması planlanan tam teşekküllü 150 yataklı devlet hastanesi için çalışmalar sürüyor. 


Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bir süre önce ilçeyi ziyareti sırasında müjdesini verdiği hastanenin kurulacağı arsa için imar planlaması tamamlandı. 


Tam teşekküllü olarak hizmet verecek hastanede poliklinikten fizik tedavi hizmetine kadar geniş bir sağlık hizmeti sunulacak. 


Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçeye yeni bir hastane yapılması konusuna ilişkin olarak, şunları kaydetti: 

"İlçemizde mevcut olan Kahramankazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'nde 60 yatak kapasitesi bulunuyor. Yaklaşık 52 bin nüfusa sahip olan ilçemizde bu durum zaman zaman sıkıntılara neden oluyor. İnşallah yeni hastanemiz tamamlanarak hizmete girdiğinde ilçe halkımız büyük bir değere daha kavuşmuş olacak. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'a bu konuda gösterdikleri hassasiyet için tüm Kahramankazan halkı adına teşekkür ediyorum."



Habertürk Ankara


Geri Dön