26 / 04 / 2024

Ankara konut satışlarında ikinci sırada!

Ankara konut satışlarında ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ankara, Türkiye genelinde 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile ikinci sırada yer aldı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de konut satışları Eylül'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 7,6 artış gösterdi. 147 bin 143 şeklinde oldu. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, konut satışlarında Türkiye genelinde 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile başkent  Ankara  ikinci sırada yer aldı.

Başta başkent Ankara olmak üzere ülkemizde ve yurt dışında prestijli inşaat projeleri hayata geçiren Fırat Life Style’ın COO’su Ahmet Fırat konuyla ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı. Fırat 2021 Ocak'tan itibaren başkent Ankara’da en yüksek konut satışının Eylül ayında yaşandığına değindi.

Ankara konut satışlarında ikinci sırada!

“Marka kent için markalı projeler üretmek gerekiyor”

Türkiye’nin nüfus yoğunluğu olarak en kalabalık ikinci kenti olan başkent Ankara'nın konut satışı istatistiklerinde de ikinci sıraya yerleştiğini kaydeden Fırat Life Style COO’su Ahmet Fırat, “Yılın ikinci yarısından itibaren Ankara, hızla yükselen bir konut satış grafiği yakaladı. Burada şehrin kendine has tarihi dokusu, sahip olduğu sosyal ve kültürel zenginliğin yanı sıra, aldığı önemli yatırımlarla da dünya kenti olma yolunda sürekli gelişim göstermesi öne çıkıyor” diye belirtti. Fırat ayrıca “Bir ülkenin başkenti kendi marka kimliğini de yansıtmalıdır. Bu nedenle markalaşan şehirler hem ekonomik anlamda canlanmakta hem de şehrin yaşam kalitesi  artmaktadır” şeklinde konuştu.

Ankara konut satışlarında ikinci sırada!

Başkent Ankara'nın çehresine yakışır marka projeler hayata geçirdiklerini dile getiren Ahmet Fırat, “Bu bağlamda başkentin doğal güzellikleriyle uyum gösteren ve diğer yandan modern hayatın tüm gereksinimlerini bir araya toplayan yeni nesil rezidans yaşam tarzıyla kullanıcılarımızı buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

"Ocak 2021’de temellerini attığımız projelerimizden biri olan Velux Ankara’da inşaat çalışmalarının yarısını tamamladık" diyen Ahmet Fırat, “11 blok ve 1000 konut şeklinde yükselen yatay mimari ağırlıklı rezidans projemizde ayrıca 42 bin metrekare alana sahip açık AVM’si ile toplam 3 bloktan oluşan 133 mağazanın inşaat çalışmaları da hızla devam ediyor. Projemizde yatırım olanaklarının artmasıyla birlikte yeni işletmelerin açılması istihdam olanaklarını da arttırıyor. Biz de ekonomiye sağladığımız bu katkıdan ötürü oldukça mutluyuz” şeklinde konuştu.

 

2021 Eylül'de 147 bin 143 konut satıldı!


Geri Dön