29 / 03 / 2024

Ankara Mamak'ta modern konutlar için düğmeye basıldı!

Ankara Mamak'ta modern konutlar için düğmeye basıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde çalışmalarına başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, inşa edilecek 4 bin 500 konutun 2 sene içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi. 



Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te çok sayıda ailenin çözümü için senelerdir beklediği Mamak Kentsel Dönüşüm alanında başlattığı çalışmalarına aralık devam ediyor.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde düzenlenen toplu açılış töreninde temeli atılan, Dutluk, Derbent ve Araplar Mahallelerini kapsayan 4, 5 ve 6’ncı etaplarda inşaat çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve sosyal donatılara sahip 4 bin 500 modern konutun bitirilerek 2 sene içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini sosyal medya hesapları üzerinden şu sözlerle açıkladı: 

Ankara Mamak ta modern konutlar için düğmeye basıldı!

“Mamak’ta hak sahibi hemşehrilerimiz vuslata ersin, 10 yılı aşan sürgünleri son bulsun diye başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. 4 bin 500 konut inşamızı 2 yıl içinde tamamlayıp mahzun kalan yüzlerin yeniden güldüğünü görmek istiyoruz.”

MAMAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ ADIM ADIM İLERLİYOR

Uzun zamandır mağdur olan hak sahiplerini evlerine kavuşturmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarında hızlı bir şekilde ilerliyor. Dutluk, Derbent ve Araplar Mahallerini içine alan 4, 5 ve 6’ncı etaplarda sosyal donatıya sahip binaların inşaatının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, şu bilgileri aktardı: 

“Mamak Kentsel Dönüşüm çalışmaları 2008 yılında başlamış. Bu bölgeden 19 bin gecekondunun yerine yaklaşık 25 bin düzenli konutun yapılması planlanmış. 2019 yerel seçimlere geldiğimizde 13 bin 500 sözleşmeden 4 bin 500 tanesi yapılıp teslim edilmiş, geriye kalan 9 binin üzerinde gecekondunun ise hak sahipleri tarafından beklendiğini gördük. Biz 2020 yılı ile 4, 5 ve 6’ncı etaplarda yani Dutluk, Derbent ve Araplar Mahallesinde sondajını yaptığımız yerlerde 29 Ağustos’ta temeli attık ve şu anda inşaata başladık. Tabii bu inşaata başlamanın haklı bir gururunu da yaşıyoruz. Kısa bir sürede burada yapılacak konutların teslimiyle birlikte vatandaşlarımızın da sorunlarını çözmüş olacağız. Bu alanlarda 4 bin 500 konut yapılacak ve yaklaşık 2 yıl içerisinde de tamamlanacak. Şu an çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Önümüzdeki 5 ya da 6 ay içerisinde burada 24 ayrı yerde 71 blokta bu konutların yükseldiğini göreceğiz.”

Geriye kalan 5 bin konuttan 850 tanesinin de projesi için hazırlık yapıldığı ve bu konutların inşaatına 2022 senesinde başlamayı amaçladıklarını söyleyen Çankaya, “Geriye kalan tüm konutların imar planı ve parselasyon sorunları da çözüldü, projelendirme çalışmaları devam ediyor. Bu konutların sadece belediye imkanları ile yapılması dışında vatandaşlar isterse kendileri müteahhitlere de verebilecekler” dedi.

MAMAKLILAR HAK ETTİKLERİ MODERN KONUTLARA KAVUŞUYOR

Kentsel tasarımında yeşil alandan yürüme yollarına, anaokulundan kreşe kadar mahalle kültürünün olacağı alanların yer alacağına söyleyen Çankaya, şu açıklamaları yaptı: 

“Başladığımız konutlarda kentsel tasarım mahalle kültürünü yeniden yaşatacağız. Yeşil alanları, yürüme yolları, spor alanları olan ve insanların daha rahat yaşayabileceği daha kaliteli konutlar yapacağız. Aynı zamanda buranın ihtiyacı olan kreş, anaokulu sosyal tesisler gibi altyapı gibi şeyleri de birlikte tesis edeceğiz. Yani 2 yıl sonra burada yeni bir Mamak’ı daha düzenli daha kentle entegre olmuş yaşanabilir bir Mamak’ı inşa etmiş olacağız.”

Ankara Mamak ta modern konutlar için düğmeye basıldı!

8, 9 VE 10’NCU ETAPLARIN KENTSEL TASARIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

   Bir bütün halinde çalışmaların değerlendirmede olduğu Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 8, 9 ve 10’uncu etapların kentsel tasarım çalışmalarının bittiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya proje detayları hakkında da bilgi verdi. Küçükkayaş ve Şahap Gürler Mahallelerini kapsayan alanlarda ise konforlu ve kaliteli binaların inşa edileceğini söyleyen Çankaya, şu değerlendirmeleri yaptı.

“Samsun yolu üzerinde bulunan 8, 9 ve 10’uncu etaplarda Küçükkayaş ve Şahap Gürler gibi mahallerimizin olduğu yerlerde de kentsel tasarım çalışmalarını tamamladık. Orada da çok konforlu ve kaliteli konutların, yaşam alanlarının yapımına başlayacağız. Esasen Mamak Kentsel Dönüşüm alanının her yerinde toptan yeniden bir kent oluşturuyoruz ama bu kent betona gömülmüş bir kent olmayacak. Mutlaka yeşil alanlarıyla yaşam alanlarıyla kentin kaliteli mekanlarından birisi haline gelecek. Bundan 1,5 yıl önce bu alanda sondaj çalışmalarına başladığımız da hak sahipleri pek inanamamıştı. Pandeminin çok yoğun olduğu bir dönemde bile hiç durmadan burada biz hak sahiplerinin mağduriyetini gidermek için sondaj çalışmalarıyla projelendirmeye başlamıştık. Tabii yapınca ve hızlı bir şekilde devam edince vatandaşlarımız da gördü ve sağ olsunlar onlar da çok destekliyorlar. Bütün amacımız zaten bu mağduriyeti gidermek ve 10 yıldan fazladır konutlarını bekleyen vatandaşlarımızın bir an önce bu sorununu çözmek.”

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde büyük müjde!


Geri Dön