27 / 04 / 2024

Ankara markalı konut projelerinin üssü haline geldi!

Ankara markalı konut projelerinin üssü haline geldi!

Ankara, son zamanlarda 'gri memur kenti' görünümünden sıyrılarak, modern şehirleşme yolunda büyük adımlar atmaya başladı. Bir yandan birbiri ardına yeni iş merkezleri inşa edilirken, konut sektörü de ciddi gelişim gösterdi...



Son dönemde konut sektöründe ivme yakalayan Ankara, markalı projelerin üssü haline geldi. Halkın gelir seviyesinin artmasının ardından gayrimenkul sektörünün dev oyuncuları rotayı Başkente çevirdi... 


Ankara, son zamanlarda 'gri memur kenti' görünümünden sıyrılarak, modern şehirleşme yolunda büyük adımlar atmaya başladı. Bir yandan birbiri ardına yeni iş merkezleri inşa edilirken, konut sektörü de ciddi gelişim gösterdi. Kentin en gözde bölgelerinde hayata geçirilen projelerle Başkent, kule konutların da merkezi haline geldi. 


Bölge halkının gelir seviyesinin artması, yerli ve yabancı sermayeli şirketlerin  Ankara  bölge müdürlüklerini oluşturması sebebiyle markalı konut projeleri yatırımcıları son dönemlerde Ankara'yı tercih etmeye başladı. 


ORAN PRİM YAPTI 


Yapımına başlanan lüks konut projeleri Çankaya, Çukurambar, Çayyolu-Ümitköy ve Oran bölgesinde yoğunlaştı. Son yıllarda en çok prim yapan semtlerin başında Söğütözü, Çukurambar, Beytepe, Çayyolu, Yaşamkent, Oran, încek ve Mamak geliyor. 




Dünya başkentleriyle yarışıyor


ANKARA'NIN değişimi konut kuleleriyle de kalmadı. Yakın zamana kadar Çukurambar bölgesinde bulunan tek katlı gecekondular hızla değişerek, iş dünyasının ofis sahibi olmak için yarıştığı prestijli bir bölge haline geldi. Biiyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çok katlı iş ve yaşam kulelerini özel sektörün yürüttüğü çalışmalar izleyince Ankara'nın çehresi de dünya başkentlerindeki gibi modern bir görüntüye kavuşmaya başladı. Kamuya ait arsaların özel sektörün hizmetine sunulmasındaki kolaylaştırıcı adımlar ile özel sektörün İstanbul Maslak'takine benzer ofisleşme isteği bir araya gelince, Eskişehir Yolu, Konya Yolu ve Çukurambar'da pek çok otel, iş merkezi, konut, sağlık tesisi, alışveriş merkezi ve kamu binaları yükselmeye başladı. 


GECEKONDUDAN LÜKS SİTELERE 


Bir zamanlar neredeyse tamamı gecekondulardan oluşan ve her türlü altyapı sorununun yaşandığı Çukurambar, 1998'de yapılan imar düzenlemesiyle değişmeye başladı. Ankara'nın orta yerinde köy görüntüsüne sahip Çukurambar, ulaşım kolaylığı, kamu kurumlarına, üniversitelere ve sağlık kuruluşlarına yakınlığı ile kısa sürede iş dünyasının ilgisini çekmeyi başardı. Semte yapılan modern konutlardan soma marka işletmelerin de gelmesiyle Çukurambar, çok katlı ofislerin yükseldiği bir görüntüye kavuştu. 


Eskisehir Yolu yenilendi


GEÇTİĞİMİZ 20 yıl öncesine kadar sadece Halk Bankası Genel Müdürlüğü ve TOBB kuleleri dışında yüksek bina bulunmayan Eskişehir Yolu, Armada AVM'nin yapılmasından sonra hızla yapılaşmaya açıldı. Çeşitli bakanlık ve kamu binalarının yanı sıra Tepe Prime ve Next Level gibi çok katlı iş merkezleri, JW Mariotte gibi oteller ve sağlık tesisleri ile Cepa ve Kentpark alışveriş merkezleri yükselmeye başladı. Ankara'nın hızlı değişiminden Konya Yolu da nasibini aldı. Çevresindeki gecekonduların birer birer yıkıldığı Konya Yolu, Aktif Metropolitan Hotel ile başlayan değişim rüzgarını Besa Kule İş Merkezi, Taurus AVM, Protokol Ankara İş Merkezi ve Memorial sağlık tesisleri gibi pek çok yapıyla sürdürdü. 


Seda Tabak/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön