28 / 03 / 2024

Ankara Mebuskent'te teslimler 2016'da!

Ankara Mebuskent'te teslimler 2016'da!

ANKARA'NIN gelişimi, yeni cazibe merkezlerinin ortaya çıkmasını sağlarken Batıkent Karacakaya bölgesi de, inşa edilen Mebuskent projesi sayesinde değer kazanıyor.



ANKARA'NIN gelişimi, yeni cazibe merkezlerinin ortaya çıkmasını sağlarken Batıkent Karacakaya bölgesi de, inşa edilen Mebuskent projesi sayesinde değer kazanıyor. "Yeni Bir Şehir Yeni Bir Yaşam' sloganıyla, Batıkent Çakırlar Karacakaya Bölgesi'nde başlatılan 388 bin metrekarelik dev Mebuskent Projesi son sürat devam ediyor. Ankaralı konut alıcısının artık şehir merkezindeki konutlara değil, doğayla iç içe, geniş ve sosyal donatı alanlarının da olduğu proje konutlara yöneldiğini ifade eden Mebuskent'i hayata geçiren AYMOR Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, Mebuskent ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. 


' Ankara'nın en büyük projesi Batıkent Karacakaya'da hızla yükseliyor. 388 bin metrekarelik dev Mebuskent 2016'ın sonunda tamamlanacak. 332 villa ve 10 blok 602 daireden oluşan yaşam şehri Ankaralılara yeni bir hayat vaat ediyor. 

Dört duvarın ötesinde hayat vaat ediyoruz 


Genel anlamda projenizden bahsedebilir misiniz? 

Mebuskent projemize 2013'ün mart ayında başladık. Ruhsatımızı o tarihte aldık. Projemizi toplam 388 bin metrekare alana kurduk. İçerisinde 602 daire, 332 villa, bir adet alışveriş merkezi ve bir adet spor kompleksinin olduğu ve büyük bir temanın oluşturulduğu bir projedir. Projemizde yeşil alanlara geniş yer verdik. Yaklaşık 85-90 bin metrekarelik alan ortak yeşil alana ayrıldı. Villaların kendi içindeki yeşil alanlarla birlikte yaklaşık 200 bin metrekare yeşil alana sahip bir proje konumunda. 


VİLLALAR DA SON İKİ BLOK 

Mebuskent'in şu anki ilerleme durumu nedir? 

Projenin yaklaşık yüzde 60'ını bitirmiş durumdayız. Villaları bitirmek üzereyiz. Çok katlılarda da son iki bloğu yapıyoruz. Diğer ince imalatlarda buna paralel olarak arkasından geliyor. 


Projenin teslim tarihi nedir? 

Projemizi 2016 yılının Aralık ayında teslim edeceğiz. Burada yeni bir şehir oluşacak ve çok fazla nüfus barındıracak. Ulaşım ile ilgili gelişmeleri de paylaşabilir misiniz? Bize şu an en yakın 50 metrelik ana bulvar Kazan Saray bölgesine kadar açılmış durumda ve işliyor. Bu yolun master planda havaalanı ve Kuzey çevre yoluna alternatif bir yol olacağı görülüyor. Böylece trafik ile ilgili bir problem olmayacak. Bununla birlikte Eryaman Botanik metro istasyonuna 5 dakika mesafede bulunuyor projemiz. İlerleyen zamanda, nüfus arttıkça ring de konulacak güzergaha.  


Mebuskent'teki konutlann fiyat aralığı nedir? 

300 ile 450 binTL aralığında değişiyor. Şu an projenin yaklaşık yüzde 50'sini sattık. 


Projenin lokasyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Konumumuz Yenimahalle mücavir alanları içerisinde yer alıyor. Şu an Yenimahalle'nin en gözde bölgesiyiz diyebiliriz. Yenimahalle'nin sınırlarının değişmesi ile başlayan bir süreçtir bu. Çayyolu ve diğer bölgelerin Yenimahalle'den ayrılıp, başka belediyelere katılması ile beraber Yenimahalle bölgesinin genişleyebileceği alanı daraldı. Mecburen ilerleme bizim bulunduğumuz yöne doğru gerçekleşti. Biz burada yeni Çayyolu diye nitelendirilebilecek bir bölge oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu da karma projemiz ile destekliyoruz. Mebuskent karma bir projedir ve Çayyolu'nda çok örnekleri vardır. Bu lokasyona Yenimahalle'nin yeni Çayyolu dememin sebebi budur. 


Mebuskent dışında başka projeleriniz olacak mı? 

Bu alanda kendimize ait arsa ve arazilerimiz var. Buralara da loft tarzı, geniş tavan yükseklikleri olan ve önünde bahçe kullanım alanı bulunan daire tipleri yapacağız. Katta bahçe, yerde bahçe gibi projeler olacak. Büyük bir arazide, küçük bir yapılaşma ve büyük bir bahçe tarzında düşünüyoruz. Burası daha klas ve standartların üzerinde bir yer alacak. 


Mebuskent misafirlerine ne vaat ediyor? 

Biz burada misafirlerimize dört duvar vaat etmiyoruz. Şehrin içindeki bir yapıdan en büyük farkımız, büyük bir doğaya sahip oluşumuzdur. Ankara'nın ortalama rakımının 110 metre üstünde bulunuyoruz. Bu da bol oksijen anlamına gelir. Konut sahiplerimiz Ankara'ya 110 metre tepeden bakacak Mebuskentte. Bununla'birlikte sosyal donatı olarak şehirde bulunamayacak ölçüde bir içeriğe sahibiz. 


Daire tipleri nedir? 

2+1,3+1,4+1 ve villalarımız olmak üzere 7 farklı daire tipimiz var. 


Mebuskent'teki konutların iç mekanlar nasıl olacak? 

İnşaat malzeme tedariği anlamında Türkiye'deki en büyük üç firmadan biriyiz. Diğer ortaklık yapımızda yer alan insanlardan doğrama ve ahşap işlerinde duayen olan A bir grupla beraberiz. İnşaat işinde uzmanlaşmış bir ekibiz.


Akşam Ankara


Geri Dön