20 / 04 / 2024

Ankara-Niğde Otoyolu için 23 Temmuz'da halk toplantısı!

Ankara-Niğde Otoyolu için 23 Temmuz'da halk toplantısı!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde İlleri ve ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Ankara-Niğde Otoyolu ile bağlantı yolları için 23 Temmuz'da halk toplantısı yapılacak...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde İlleri ve ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Ankara-Niğde Otoyolu ile bağlantı yolları ve malzeme ocakları projesi yapılacak.


Proje Karayolları 4. Bölge ve Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü sınırları içinde yer almış olması sebebiyle yatırım faaliyeti, bu bölgeleri de kapsıyor.



Niğde-Otoyolu güzergahı


Proje güzergahının başlangıç noktası mevcutta bulunan  Ankara  Çevre Otoyolunun güneyindeki Gölbaşı ilçesinin batısında yer alan Hacılar Köyü, projenin bitiş noktası ise Niğde-Gölcük kavşağı.


Proje güzergahının, Kırşehir ili sınırlarında Kızılırmak Nehrini geçerek Merkez ilçesinde yer alan İğdecik ve Gölhisar Mahallesi civarından Kırşehir-Kayseri D260 karayoluna bağlanması planlanıyor.


Proje güzergahı ;


- Ankara-Acıkuyu Kavşağı,

- Acıkuyu Kavşağı-Alayhan Kavşağı,

- Alayhan Kavşağı – Gölcük Kavşağı

olmak üzere üç alt kesimde projelendirilmiş olup proje güzergahının toplam uzunluğunun yaklaşık 330,25 kilometre olması öngörülüyor.


Ankara-Niğde Otoyolu için 23 Temmuz da halk toplantısı!


Proje güzergahının bağlantı yolları da dahil olmak üzere yaklaşık olarak 152 kilometresi Ankara ili sınırlarından, 96 kilometresi Aksaray ili sınırlarından, 22 kilometresi Kırşehir ili sınırlarından, 6 kilometresi Konya ili sınırlarından, 28 kilometresi Nevşehir ili sınırlarından ve 25 kilometresi ise Niğde ili sınırlarından geçiyor.



Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz otoyol


Niğde-Gölcük kavşağında son bulan Proje güzergahının,  Adana  Pozantı otoyoluna bağlantısı sağlanacak olup ayrıca güzergahın Şanlıurfa-Habur otoyol bağlantısı da yapılacak. Böylelikle Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar devam eden TEM (Trans European Motorway) Otoyolunun kesintisi ortadan kalkacak.


Güzergah boyunca, 9 adet kavşak, 4 adet viyadük ve 57 adet köprü yapılması planlanıyor. Yapılacak köprülerin 15 tanesi kavşak köprüsü, 5 adet otoyol köprüsü, 31 adet köy yolu köprüsü, 1 adet nehir köprüsü, 2 adet bağlantı yolu köprüsü, 2 adet imar yolu köprüsü ve 1 adet devlet yolu köprüsü olacak.


Ankara-Niğde Otoyolu için 23 Temmuz da halk toplantısı!


Geri Dön