29 / 03 / 2024

Ankara projelerinde son durum ne?

Ankara projelerinde son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna devam eden Ankara projeleriyle ilgili açıklama yaptı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, “Erken Seçim” kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Tuna, Ak Parti’nin her an her seçime hazır olduğunu belirtti ve şu şekilde konuştu:

“Ak Parti her an bütün seçimlere hazır bir partidir. Hatta seçim bittikten sonraki gün bile bir sonraki seçimlere hazırlık yapan bir partiyiz. Seçim bugün olmuş yarın olmuş bu bizim teşkilatlarımızı etkileyecek bir durum değil. Biz seçimlere göre değil nesillere göre iş yapıyoruz.”

OTOPARK’LARDA FİYAT UYGULAMASI VE OKUL OTOPARKLARI

Başkent’teki Büyükşehir Belediyesi’ne ait otoparklarda ilk bir saati ücretsiz, 24 saati 1 TL uygulamasına vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını belirten Başkan Mustafa Tuna, merkezde bazı okulların otopark olarak kullanılmasını düşündüklerini belirterek, mevcut bazı otoparklarda ise hukuki sürecin devam ettiğini açıkladı:

“Belediyemize ait birçok otoparkın kiraya verilmesi ve kira sözleşmelerinin uygun olmaması nedeniyle iptal kararları almıştık. Ancak bunlar mahkemeye gittiler ve şu anda yargı süreci devam ediyor. İnşallah mahkemeler belediyemizin lehinde karar verirse bu otoparklar da belediye işletmesinde devam etmiş olacak. Bu arada merkezdeki bazı uygun okullara katlı ya da yeraltı otopark yapılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Özellikle metro istasyonlarına yakın olan okullarda bunu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tabii bunun için tüm paydaşlarla görüşmelerimiz sürüyor.”


YENİ VE DEVAM EDEN PROJELER

Çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar toplumun her kesiminden gelen talepleri önemsediklerini ve “ortak akıl” ilkesiyle hareket ettiklerini dile getiren Başkan Tuna, devam eden projeler kadar yeni projeleri de hayata geçireceklerini belirtti.

Ankara’da öncelikle Raylı Sistemlerin yaygınlaştırılması gerektiğine inandığını söyleyen Başkan Tuna, “İlave metro hatlarıyla ilgili taleplerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza ilettik. Pozitif yaklaştılar. Havaalanı metro hattı bağlantısı bunlardan biri. Bunun dışında Raylı sistemlerin şehirde muhtelif yerlerde yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Ciddi taleplerimiz var ve bu konuda proje çalışmaları devam ediyor. Hayırlı bir netice alacağımızı düşünüyorum” dedi.


ANKAPARK İŞLETMESİ VE AŞTİ

Başkent için önemli projelerden biri olan Ankapark ile ilgili işletme süresinin 10 yıl yerine 29 yıla çıkarılmasına yönelik kanun değişikliği konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin karar almasını beklediklerini söyleyen Başkan Tuna, “Önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelecek kanun değişikliği konusunda tüm milletvekillerimizin katkı vermesini bekliyoruz” dedi.

Hem Kanal Ankara hem de Akyurt’a yapılacak fuar alanı konusunda ihale sürecinin devam ettiğini dile getiren Başkan Tuna, en çok merak edilen konuların başında yer alan “AŞTİ taşınacak mı?” sorusuna da açıklık getirerek, “AŞTİ taşınmayacak. Yeni bir masrafa gerek yok AŞTİ yerinde kalacak. Ekstra da şehir girişlerine cep terminalleri düşünüyoruz” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, bazı ilçelerde metro aktarma seferleri konusunda yaşanan sıkıntıların en kısa sürede çözüleceği de belirterek, “Aktarma işlemleri en kısa sürede tamamlanacak. Sincan’dan Kızılay’a metro aktarmasız olacak. Çalışmalarımız devam ediyor” değerlendirmesini yaptı.

 


Geri Dön