25 / 04 / 2024

Ankara Sağlık Kampüsü'ne en düşük teklif IC İÇTAŞ DİA'dan!

Ankara Sağlık Kampüsü'ne en düşük teklif IC İÇTAŞ DİA'dan!

Ankara Bilkentte yapılacak Entegre Sağlık Kampüsü Yapımı ve Hizmetlerin Temini İşi için en düşük teklifi yıllık 289 milyon lira ile IC İÇTAŞ-DİA iş ortaklığı verdi



Bilkentte yapılacak Entegre Sağlık Kampüsü Yapım İşleri, Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi için en düşük teklifi yıllık 289 milyon lira ile IC İÇTAŞ-DİA iş ortaklığı verdi.

Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi İhalesi, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığında yapıldı.

Açık eksiltme usulüyle gerçekleştirilen ihaleye Astaldi-Türkerler-Özkar inşaat ortak girişimi, YDA-INSO-SUMMA iş ortaklığı ile IC İÇTAŞ-DİA iş ortaklığı katıldı. Yıllık 321 milyon 999 bin 463 lira 44 kuruş kira bedeliyle başlayan ihalede en düşük teklifi 43. turda 289 milyon lira ile IC İÇTAŞ-DİA iş ortaklığı verdi.

Bilkentte inşa edilecek Entegre Sağlık Kampüsü, 1,2 milyon metrekare arazi üzerinde 3 bin 662 yatak kapasiteli olacak 1 genel 7 branş hastanesinin yer alacağı sağlık kampüsünün, 3,5 yılda tamamlanması planlanıyor. Kamu, ihaleyi alan firmaya bina kullanımı ve sağlayacağı hizmet için 25 yıl kira verecek. Kampüs, daha sonra Sağlık Bakanlığına devredilecek.

Açık eksiltme usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, Astaldi S.p.a-Türkerler A.Ş.-Özkar İnşaat Ortak Girişimi, YDA İnş. San. ve Tic. A.Ş.- INSO Sistemi Per Le Infrastrutture Sociali S.P.A-Summa Turizm Yatırımcılığı A.Ş. İş Ortaklığı ile IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Dia Holding Fzco İş Ortaklığı katıldı. Yıllık 321 milyon 999 bin 463 lira 44 kuruş kira bedeliyle başlayan ihalede, Astaldi-Türkerler-Özkar inşaat ortak girişimi 26. turda, YDA-INSO-SUMMA iş ortaklığı da 43. turda çekildi. En düşük teklif, 289 milyon lira ile IC İÇTAŞ-DİA iş ortaklığından geldi.

İhale Komisyonu Başkanı Mehmet Özer, komisyonun en düşük teklifi değerlendirerek, sonucu açıklayacağını bildirdi. Kampüs, 3,5 yıl içinde inşa edilecek. Komisyon Başkanı Özerden alınan bilgiye göre, kamu özel ortaklığı modeliyle gerçekleştirilecek proje kapsamında ihaleyi kazanan firmaya, bina kullanım bedeli ile bina ve arazi hizmetleri, bakım onarım hizmetleri, ortak hizmetler, mefruşat hizmetleri, yer bahçe bakım hizmetleri ile diğer tıbbi destek hizmetleri için 25 yıl, ihalede tespit edilen bedel üzerinden kira ödenecek. Kampüs daha sonra Sağlık Bakanlığına devredilecek.

Entegre sağlık kampüsü, 1 milyon 200 bin metrekare arazi üzerine inşa edilecek. 3 bin 662 yatak kapasitesine sahip olacak. Bünyesinde genel hastane ile kadın doğum hastanesi, çocuk hastanesi, kalp damar hastalıkları hastanesi, ortopedi ve nörolojik bilimler hastanesi, onkoloji hastanesi, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ile fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi bulunacak. Kampüsün yapım süreci 3,5 yıl, işletme dönemi de 25 yıl olarak belirlendi.
         AA


Geri Dön