25 / 04 / 2024

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği’nin yeni binası hizmete açıldı!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği’nin yeni binası hizmete açıldı!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) yeni binası, aralarında milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda katılımcının yer aldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.




Törende konuşan AK Parti  Ankara  Milletvekili Emrullah İşler, Ankara’da memur kenti algısının hızla değiştiğini ifade etti.


Ankara’nın özellikle savunma sanayisinde Türkiye’nin başkenti olduğunu, kentte sanayi ve iş dünyasının gelişimine katkı sağlayan tüm iş adamlarına teşekkürü borç bildiklerini belirten İşler, “Ankara sanayinin de başkenti olsun hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Bu konuda büyük yol aldık. 21. yüzyıl STK’ların yüzyılı olacak. Rahmetli Özal’ın hedefi de bu asrı Türkiye asrı yapmaktı. Hükümetimiz ile birlikte tüm bunları gerçekleştireceğiz” dedi.


İşler, ASİAD’ın da Türkiye’nin en önemli derneklerinden biri olduğuna işaret ederek, “ASİAD bir dostlar meclisi olarak kurulmuş. Şimdi bunun başına güler yüzlü bir arkadaş, Barış gelmiş. Yeni binanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


ASİAD Başkanı Barış Aydın da, bir STK’cı olarak kentlerin ve Türkiye’nin gelişiminde, STK’ların önemine işaret etti.


ASİAD’ın 300’ün üzerinde aktif üyesiyle Türkiye’ye hizmet üretme heyecanında olduğunu belirten Aydın, “ASİAD, yapacağı çalışmalarla Türkiye’yi fırsat eşitliği, gençlik vizyonu gibi kavramlarla tanıştıracak” dedi. Aydın, Ankara’da bulunan 21 üniversitede öğrenim gören 250 bin civarındaki üniversiteli öğrencilere de kurdukları modern kompleks binayı etkinliklerine ücretsiz açma sözü verdi.


Törende söz alan ASİAD Kurucu Başkanı Veli Sarıtoprak ise ASİAD’ın kurulduğu Mart 1989 tarihinde Türkiye’deki STK sayısının bir elin parmağını geçmediğini hatırlatarak “Bir Türkiye markası olan ASİAD, Anadolu’daki 50’ye yakın Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin de kurulmasını sağladı” dedi.


Sivil toplum kuruluşları ve şehir rekabetlerinin dünyayı şekillendireceğini bildiren Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise şunları söyledi:


“Ankara’nın en önemli STK’sı ASİAD’a bu yönde büyük görevler düşüyor. Başarılı vizyonu sayesinde ASİAD’ın yalnızca Ankara için değil Anadolu için de başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum.”


Açılış töreninde konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, üniversitelerin sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde büyüdüğünü ifade ederek, “ASİAD’ın yeni merkez binasıyla işbirliğimiz daha başarılı adımlarla ilerlemeye devam edecek” diye konuştu.


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, yerel seçim döneminde Barış Aydın’la farklı partilerden belediye başkanlığı için aday olduklarını hatırlatarak, seçimlerin geçici, Ankara için yapılan hizmetlerin ise kalıcı olduğunu söyledi. Taşdelen, kentin gelişimi için sanayicilerle ortak projeler yapmaya hazır olduklarının da altını çizdi.


-Yeni ASİAD binası son teknolojiyle donatıldı


Bin 400 metrekarelik kullanım alanı, profesyonel ses, görüntü, ışık ve sunum sistemleri ile 110 kişilik seminer salonu ve kontrol odasından, 28 kişilik yönetim kurulu toplantı salonuna; üyelerin kullanımı için özel olarak tasarlanmış ticari toplantı salonlarından, yüksek istişare kurulu ve diğer komisyonlar için özel çalışma ofislerine; VIP salonundan, koordinatör ve yönetim ofislerine kadar tüm detaylar düşünüldü. Başkent’te atılan bu adımın kısa sürede tüm yurdu kaplayarak, ASİAD’ın Türkiye’nin en önemli STK’lardan biri olması hedefleniyor.


Geri Dön