25 / 04 / 2024

Ankara Saraçoğlu - Namık Kemal Mahallesi mahkemelik oluyor!

Ankara Saraçoğlu - Namık Kemal Mahallesi mahkemelik oluyor!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Devlet Mahallesi olarak bilinen Namık Kemal (Saraçoğlu) Mahallesi'nde tahsislerin kaldırılmasını yargıya taşıyor. Öte yandan Saraçoğlu Mahallesi'ne AVM yapılacağını iddia edildi.



Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi tarihi dokusu, özgür mimarisi ve yeşiller içindeki görüntüsüyle başkent için önemli bir yere sahip olan ve Devlet Mahallesi olarak da bilinen Saraçoğlu Mahallesi’nin tahsislerinin kaldırılması ve ranta açılmasına karşı konuyu yargıya taşıma kararı aldı. Mahalleye yönelik rant politikalarına karşı daha önce de hukuki mücadeleler veren oda yönetimi, Bakanlar Kurulu kararına dava açacak.



Kamu Lojmanları Yönetmeliği'nde Saraçoğlu Mahallesi değişikliğini okumak için tıklayın!



Ankara'nın tarihi mahallesine AVM yapılacak


Saraçoğlu’nun ranta kurban edilmemesi için ortak bir aklın şart olduğunu söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Saraçoğlu Mahallesi başkentin 70 yıllık hafızasıdır. Mimarlık üslubuyla, tarihsel, kültürel, sosyal, siyasal değerleri Saraçoğlu’nu biricik kılar. İnsan eliyle, kentin merkezinde oluşturulan bu doğal yapı ve mimari doku Ankara’nın bellek mekanıdır. Saraçoğlu Mahallesi Kızılay’ın nefes alma alanıdır. Kızılay’da 30 derece hava ve trafik gürültüsü varken, mahallede 27 derece hava, ağaçların hışırtısı ve kuş cıvıltıları vardır. Bu tarihin içindeki doğal klimanın parasal karşılığı yoktur” diye konuştu.


Geri Dön