19 / 04 / 2024

Ankara Sigorta, konut sigortalarına ilgiyi artıracak

Ankara Sigorta, konut sigortalarına ilgiyi artıracak

Ankara Sigorta Genel Müdürü Şaban Çağıran, konut sigortalarına ilgiyi artırmak için sigortalılara farklı stratejilerle yeni teklifler sunulması gerektiğini söyledi



Ankara Sigorta Genel Müdürü Şaban Çağıran, konut sigortasının yaygınlaşması konusunda sektörün farklı stratejilerle sigortalılara yeni teklifler sunması gerektiğini söyledi. Çağıran, "Kon-Tra" ve "Kas-Kon" ürünleriyle araçlarını sigortalayan veya kasko yaptıran kişilere konut sigortasını deprem teminatı hariç ayda ortalama 2.5 liradan, deprem teminatı dâhil 3 liradan yaptıklarını söyledi. Yeni ürünleri hakkında bilgi veren Çağıran, "Ülkemizde kasko ve trafik sigortasına belli bir ilgi olmasına rağmen halkın konut sigortası yaptırma oranı çok düşük. Konut alanındaki düşük sigortalanma oranını artırmak amacıyla trafik sigortası ve kaskoya konut sigortalarını entegre ettik" dedi.

AYDA 2.5 LİRAYA SİGORTA

Ayda 2.5 liraya konut sigortası sunduklarının altını çizen Çağıran, şöyle konuştu: "Konuttaki sigortalanma oranını bu ürünlerimiz sayesinde en az yüzde 50 artırmayı hedefliyoruz. 'Kas-Kon' bir kasko poliçesi içerisinde ayrıca 10 bin liralık konut eşya teminatını, `Kon-Tra´ ise trafik sigorta poliçesi içerisinde yine 10 bin lira değerinde konut-eşya teminatının dâhil edildiği poliçeler. Bu ürünlerle bireyler sadece araçlarını sigortalatmakla kalmayıp ayrıca evlerindeki eşyayı, hırsızlık, dâhili su, yangın ve deprem risklerine karşı ayda ortalama 2.5 lira karşılığında bunu yapabilmekteler. Deprem dâhil olması durumunda ise rakam yaklaşık 3 liraya çıkmakta."

Üründeki bir başka özelliğin ise 'ilk ateş' esasına göre 10 bin liralık limitin verilmesi olduğunu ifade eden Çağıran, "İlk ateş nedir? Örneğin evinizde 20 bin liralık eşya var, ama siz sigorta yaptırırken 10 bin lira bedel üzerinden sigorta yaptırdınız. Evinizde hasar oldu 10 bin lira zarar var. Siz bu noktada zararın tamamının ödeneceğini düşünürsünüz. Oysa 20 bin lira eşya varken 10 bin lira gösterdiğiniz için hasar da aynı oranda eksik ödenir. Bu eksik sigortadır. Ama ilk ateş esasına göre poliçeyi 10 bin lira bedelle yaptırırsanız, evinizdeki eşya bedeli ne olursa olsun 10 bin liraya kadar hasarlarınız eksik sigorta uygulanmadan ödenir" diye konuştu.

Ergo´nun `Güven, Güç ve Gelecek Araştırması´ sonuçlandı     

Ergo kentsel alanlarda yaşayan Türk halkının güven, güç, risk ve gelecek ile ilgili konulara yönelik algısını öğrenmek amacıyla bir araştırma yaptırdı. Era Research & Consultancy tarafından Şubat-Mart 2010 tarihleri arasında, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Van illerinde toplam 1020 kişi üzerinde yürütülen `Güven, Risk ve Gelecek´ araştırması, Türk halkı üzerine çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

KADINLAR `SAĞLIK´ DİYOR

Araştırma sonuçlarına göre Türk halkının yüzde 46´sı `güç´ kavramını, `para ve maddi güç´ ile bağdaştırıyor. İkinci sırada ise yüzde 21 ile `sağlık´ geliyor. Sağlık, özellikle yaş ilerledikçe ön plana çıkıyor. 35 yaş ve üzeri insanların önemli kısmı, sağlıklı olduğunda kendini güçlü hissediyor. Başarı, kariyer gibi kavramlar ise daha gerilerde kalıyor. Güç konusunda dikkat çeken bir özellik de kadınlar ile erkeklerin algıları arasındaki fark. Güç denildiğinde kadınların aklına daha çok `sağlık´ gelirken, erkekler `para´ diyor. Kendisini güçsüz hissettiği zaman sorulduğunda ise hem kadınlar hem erkekler önce `sağlıkla ilgili sorun olduğu zaman´ yanıtını veriyor. `Parasızlık´ ise ikinci sırada.

`EVİMDE GÜVENDEYİM´

Türk halkı kendisini en çok evinde güvende hissediyor. Araştırmaya katılanların yüzde 92´si kendinizi en güvende hissettiğiniz yer sorusuna `evim´ yanıtını veriyor.

HERKES EŞİNE GÜVENİYOR

İnsanların kendisini yanında en güvende hissettiği kişi ise eşi. Araştırmaya göre kadınların yüzde 54´ü, erkeklerin ise yüzde 37´si eşlerinin yanında kendini güvende hissediyor. Eşlerin ardından ikinci sırada aile geliyor. Aile içinde ise net bir anne eğilimi dikkat çekiyor. Kendinizi kimin yanında güvende hissediyorsunuz sorusuna `anne´ yanıtını verenler, baba yanıtını verenlerin iki katını aşıyor. Para söz konusu olduğunda ise kadınlar eşlerine güvenirken, erkekler kendilerine güveniyor, bekarlar ise ailelerine güveniyor.
Star


Geri Dön