19 / 04 / 2024

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 2023'te tamam! Seyahat süresi 2 saat olacak!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 2023'te tamam! Seyahat süresi 2 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı çalışmalarında yüzde 99,67 fiziki ilerleme sağladıklarına dikkat çekerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Ankara-Sivas hızlı tren hattındaki son durum...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesi ile ilgili gerçekleştirdiği sunumda, Türkiye'nin altyapı sistemlerini büyük ölçüde tamamladıklarına vurgu yaparak, artık yeni bir ulaşım çağına girildiğinin altını çizdi. 

Bakanlığın faaliyet alanlarının tümünün, Türkiye’nin bütünsel kalkınması için gereken altyapının temel ayaklarını oluşturduğunu vurgulayan Adil Karaismailoğlu, 2003'ten bu yana, ulaşım ve iletişim alanında çok büyük ve önemli projeleri 1 trilyon 653 milyar 451 milyon Türk Lirası yatırım yaparak hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 2023 te tamam! Seyahat süresi 2 saat olacak!

Yatırımların daha hızlı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulabilmesi için alternatif finansman kaynaklarını da değerlendirdiklerini de aktaran Karaismailoğlu, toplam 374,7 milyar TL'lik Kamu-Özel İş Birliği projesini başlattıklarını, söz konusu yatırımların yüzde 83’ünün tamamlandığını açıkladı. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön