26 / 04 / 2024

Ankara-Sivas YHT Projesi 2020'de tamamlanacak!

Ankara-Sivas YHT Projesi 2020'de tamamlanacak!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinin yüzde 87'si tamamlandı. Projenin 2020 Mart ayında tamamlanması bekleniyor. 



Ankara-Sivas YHT Projesi'nde Yerköy-Sivas yönünde ray serim çalışmaları sürüyor. YHT projesi tamamlandığında Sivas-Ankara arasını iki saate, Ankara-Yozgat arasını da yaklaşık bir saate düşürecek. Ayrıca, Ankara-Sivas YHT Projesi, Sivas-Erzincan, Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hatlarıyla bütünleşerek Bakü-Tiflis-Kars demir yoluna entegre edilecek.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yerköy-Sivas hattında 80 kilometre çift yön olarak ray serimi gerçekleştirildi. Yozgat Valisi Kadir Çakır, ray serimi yapılan kısımda incelemede bulundu. Ayrıca Vali, Yapı Merkezi İnşaat Proje Müdürü Mehmet Başer'den bilgi aldı.

İŞİN YÜZDE 87'Sİ BİTTİ

Bu yatırımı Yozgatlının uzun süredir beklediğini söyleyen Çakır, "Tünelin ucu göründü artık. Yavaştan başladık inşallah hızlısına da bineceğiz. 13,2 milyar liralık bir yatırım, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şu an ray döşemeleri sürüyor. Yerköy-Yozgat-Sorgun'a ray döşendi. Akdağmadeni ilçesine de döşeniyor. İşin yüzde 87'si bitmiş durumda, kalan kısım da inşallah 2020 Mart ayında tamamlanacak. Ardından test sürüşleri başlayacak." dedi.

Çakır projeyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Yozgat, gerek jeotermal açıdan gerek tarihi açıdan birçok güzelliklere sahip bir ilimiz. İlimizin tanıtımında, ekonomik yatırımların oluşmasında çok büyük katkı sağlayacak. Bu anlatmakla bitecek bir durum değil. Çok büyük bir iş. İnşallah bitsin, güzelliklerini hep beraber yaşayalım." 

 


Geri Dön